Ha válogatott szünet, akkor barátságos meccs, ezúttal szerencsére itthon, és nem valami unalomig ismert erdélyi csapat ellen. A ciprusi liga 13. helyén álló Arisz Limasszol egy teljes romániai túrát beválallt a hétvégén, pénteken a Dinamótól kapott ki 2-1-re (Bokila barátunk duplázott, de barátságos meccseken nálunk is lőtt gólt), vasárnap meg a Fellegváron ismételte meg az eredményt.

A fociszempontból nagyon kellemetlen időjárás ellenére jó ezren kimentünk megnézni a meccset, ahol elsőként Bănel Nicoliţát fedeztük fel a ciprusiak cseréi között. Pet Rescue még úgy is ki tudott állítani két teljes és ütőképes sort, hogy négy játékosa – Deac és Hoban (felnőtt), Manea (U21), Yasin Hamed (U19) – hiányzott válogatott okokból. Mindkét félidőben a jobbszélen egy második center, előbb Omrani, majd Coman játszott, és nem a francia volt az aktívabb. Bár úgy egészében a második félidei tizenegy tolta az aktívabb focit,v iszont az Arisznak is ellenük volt több esélye gólt szerezni. A két gól hasonló körülmények között született: felsőlécről visszapattanó labdákat vágott be Boli, majd Urko Vera.

A meccs tanulságai:
# Hiába erőltetik Chiriţát jobbhátvédben, a srácnak teljesen idegen a poszt. Ha Manea kiesik, más helyen kell majd beállítani egy ifit.
# Moutinho és Luchin most sem tudott élni a lehetőséggel.
# Nouvier talán először játszott belső középpályást, meglepően kreatív volt.
# Dukának fél perc alatt volt három hatalmas védése, a bekapott gólról nem tehetett, magabiztosabb volt a vonalon toporgó Arlauskisnál.
# A Liga 3-as csapatból felhozott Emanuel Petruş nem lógott ki, fizikálisan már 18 évesen megüti a felnőtt szintet. (A CFR II amúgy a hétvégén 2-0-ás félidei vezetés után kapott ki 3-2-re a Medgyesi Gaz Metan II-től.)

CFR–Arisz Limasszol 2-1

CFR I. félidő: Arlauskis – Chiriţă, Vinicius, Boli, Camora – Omrani, Culio, Djokovic, Nistor, Moutinho – Baldé.
CFR II. félidő: Duka – Peteleu, Luchin, A. Mureşan, Vlad – Coman, L. Rus, E. Petruş, Nouvier, Păun – Urko Vera.

Gólszerzők: Boli (34.), Urko Vera (64.), illetve Maragudakisz (72.)

Fotók: Riti József-Attila