Lehet és kell is kritizálni Pet Rescuet, főleg a rendszeres és idegesítő második félidei antifutballjáért, de ismerjük be, Tisztelt Asztaltársak, eredmények szintjén túlteljesítette a várakozásokat. Az alapszakasz felénél 4 pontos előnnyel vezeti a CFR a táblázatot, a csapaté a legtöbb győzelem, a legtöbb szerzett gól és a legkevesebb vereség is, valamint a második legkevesebb kapott gól.

A 2004-es feljutás óta 13 forduló után csak egyszer volt ennél több pontja a csapatnak: az első bajnoki cím felé vezető szezonban, 2007 őszén, amikor 10 győzelem és 3 döntetlen volt a mérleg. Persze akkor még nem volt rájátszás, ezért érdemes az előző két szezonban az alapszakasz felénél álló csapattal is összehasonlítani ezt a teljesítményt. Nos, 2015-ben az Astra és 2016-ban a FCSB is egyaránt 27 ponttal állt az élen 13 forduló után, tavaly ilyenkor a későbbi bajnoki Viitorulnak még csak 23 pontja volt.

Bár Pet Rescue szerint reménytelen még egyszer ennyi pontot szerezni a visszavágók során is (bezzeg Bogrács Huba a maximális 39-cel számol :D), egy dolog biztos: túl lehet szárnyalni az Astra (2016) és a Viitorul (2017) egyaránt 51 pontos alapszakasz-teljesítményét, hiszen ehhez alig 19 pont kellene a következő 13 meccsen. Amit egy közepes teljesítménnyel (pl. 5-4-4 vagy 6-1-6) is könnyen össze lehet hozni. Egy 55-60 pontos alapszakasz viszont már tényleg nagyon komoly előnyt jelentene a rájátszásban, és ez most már teljesen reális célnak tűnik. Az előző két alapszakasz-győztes egyaránt 2 pontos előnnyel kezdte a play-offot, ennyi lenne most a felezés után a Vasutas előnye is – azaz minden pont, amivel tovább növelné az előnyét a csapat, egyben ezt a különbséget is növeli. Az pedig, hogy a rájátszásba jutás meglesz, szinte nem is kérdés: ehhez tavalyelőtt 38, tavaly pedig 40 pont kellett, azaz ha csak két meccset nyer még a csapat, bekerül a felsőházba.