– Kivel is játszik ezen a hétvégén a B csapat?
– Nézzük csak: a Gyulafehérvári Unireával.
– Hm. Annak márcsak a hírneve maradt.
– Akkor menjünk majd ki megnézni a hírnevet.
A fenti beszélgetés még egy hétfő déli kávézás közben hangzott el a szerző és KEG bloggertárs között. Péntek délután pedig, szintén egy kávézás után megmásztuk a Főlegvárt, és megnéztük a hírnevet.

Mert hiába egy korábbi első ligás csapat a Gyulafehérvár (ahogy Piszkos Fred mondaná: onnan küzdötte le magát idáig), több más hasonlóan magasról lecsúszott együtteshez hasonlóan a hírnevén kívül mással nem nagyon tud büszkélkedni.

Na jó, a korábban már látott Vidombákhoz és Felekhez képest azért sokkal komolyabb csapat az Unirea, szponzor is van a mezen, és valahogy a játékosok közül is hiányoznak a szemmel látható hobbifocisták. Csak a kapusuk tűnik enyhén túlsúlyosnak, ezek szerint mázsa alatti hálóőrt nem alkalmaznak a Liga 3-ban. Focizni csak mérsékelten tudnak, viszont a CFR II korábbi ellenfeleivel szemben erőnlétileg és taktikailag is más szintet képviseltek. Merev, de fegyelmezett 4-4-2-vel védték a tizenhatosukat, hiába paszolgattak szépen a kolozsvári kölykök, sok helyzetük nem volt. Egy vérbeli csatár nagyon hiányzik ebből a csapatból, Rabbi Figueira ezen a szinten jó játékos, de nem center.

 

A Pet Rescue által száműzött Omrani ott volt ugyan a padon, a meccs előtt a tartalékokkal, szünetben a labdaszedő gyerekekkel focizgatott, amint az blogunk új operatőre, KEG meg is örökítette. Játékjoga azonban nincs a CFR II-ben, mivel szerepel a szezon előtt levédett 15 fős listán. Az első keretből így most csak Yasin Hamed játszott, viszont nagyon látszik, hogy ő nem ezekkel a srácokkal edz, így elég ritkán kapott labdát. Az Unirea végül igazi helyzet nélkül megnyerte a meccset, egy gyorsan elvégzett szöglet után Konaréról bepattant a labda. Egy gólt a CFR II is fejelt, még 0-0-nál, de Potrát lesen látta a partjelző. Így nyert a hírnév, a szezonban először pedig vesztett a CFR II. Hazatérve döbbentem rá, hogy nem ittam a meccs előtt, szóval ismét enyém a felelősség a vereség miatt. KEG cimbora bezzeg ledöntött egy Hargitát- 

CFR II–Gyulafehérvári Unirea 0-1 (Konaré 60., öngól)

CFR II: Ad. Rus – Pârv, Kereki (Potra), Konaré, Roş – S. Petruş – Hamed (Şter), Al. Petruş (Petrilă), Ad. Pop (Dat), Giurgean – Figueira.