KEG cimborával ugyanabban a másodpercben értünk a Blériot ajtaja elé, és ugyanolyan elfehéredett arccal bámultunk a sötét kocsmára és a gyertyákra, és ugyanolyan jeges rémület fogott el, amikor a jól ismert csapos srác kidugta a fejét az ajtón, közölve, hogy nincsenek zárva, csak Kolozsvár feltalálta a Sötét Jelenkor nevű állapotot, ahol középkori mintára nincs villany. Ha klasszikust akarnánk idézni, úgy is mondhatnánk, hogy a ,,világításszerű divathülyeségeket itt nem kedvelték”. A villanyt viszont visszaadták és az első félidő közepétől már élvezhettük is a meccset.

A kezdő 4-5-1-ben állt fel, és nemcsak első látásra volt tartalékos. Petrescu az első sort pihentette a hétközi Sporting Berbec elleni találkozóra, így több olyan játékos is helyet kapott a kezdőben, aki idén még nem jutott játéklehetőséghez. Mikivel nagyot vitáztunk azon, hogy ez mennyire jó stratégia. Az én érveim a következők:

1. A második keret minden józan számítás szerint kategóriákkal jobb, mint a Chiajna kezdője. Valószínűleg akkor is dobogósok lennénk, ha egész szezonban ez lenne a kezdő. Egy-két poszttól eltekintve, minden játékosunk sokkal jobb egyéni kvalitásokkal rendelkezik, mint az ellenfél hasonló szerepben futballozó zsugása.
2. Ha ma ikszelünk és a Steaua nyer, de mi megverjük a Steauát, akkor a hétvégi és hétközi fordulókban verünk rájuk 1 pontot. Mivel ők a riválisaink, ez nem kis dolog. Ha megverjük a kezdővel a Chiajnát, de döntetlent játszunk a Steauával, akkor 0 ponttal növeljük a meglévő előnyt.
3. Az őrült emberimitátornak (Becali) bármennyire is mély kerete van, teljesen eltérő kezdőtizenegyeket nem tud a pályára tenni. Mivel ellenfelünknek hétközi Európa Liga-meccse is volt, az elmúlt egy hétben a keret nagy része 2 mérkőzést játszott (Viitorul, Plzen, Gaz Metan), és van olyan játékosuk is, aki egyenesen hármat (Planics). A mi kezdőnk gyakorlatilag 1 meccsen lépett pályára, ez óriási előny. Ha a Chiajna ellen győzni tudunk a ,,cserékkel”, akkor jó esélyekkel lépünk pályára a FCSB ellen is. A cserekeret tehát bőven megéri a kockázatot.

A meccs Petrescut igazolta. A csapatjáték döcögött ugyan, de a védelem jól zárt, Rus és Djokovic jól szűrt középen, egyáltalán nem volt átjáróház a védelmünk. Lehetőségei voltak ugyan a Chiajnának, helyzetei viszont egyáltalán nem. Azt hiszem az mindent elmond az ellenfelünkről, hogy az egész meccsen kétszer próbálkoztak lövéssel, és összesen egyszer találták el a kaput. Omraninak nagyrészt az volt a szerepe, hogy elvigye a védőket, ezáltal folyosókat nyisson és kulcspasszokat adjon az üres területre befutóknak. Ezt meg is tette, a meccs legnagyobb helyzetét ő készítette elő és Moutinho hagyta ki,  akit Petrescu azonnal le is cserélt. Volt ,,B-terv” is, ami akkor lépett életbe, ha Omranit ketten fogták, ilyenkor jobbszélen, Manea révén próbáltunk beadni. A gólig 35-40 méteren védekeztünk, utána inkább 25-30-on. Mindent egybevéve, a csapat összeszokatlanságát figyelembe véve reális stratégiát és taktikát követtünk, Petrescu tudta, hogy mit csinál.

Bmiky vitatkozik (avagy le is írja, amit a kocsmában elmondott):

A győzelem ellenére azt mondom, amit a meccs közben is Csabának: Pet Rescue túl nagy rizikót vállalt a sorcserével. A szezon egyik legbiztosabb sikerét kockáztatta egy olyan meccs érdekében, amelyen soha, semmilyen körülmény között nem lehet biztosra menni. A bajnokságot a kicsik elleni biztos pontokkal kell behúzni (lásd a Viitorul tavalyi sikerét), ráadásul a bajnokság ritmusa sem indokolja a pihentetést, két hónap alatt mindössze a második hétközi meccs jön. Oké, Culiót tényleg védeni kellett a lapoktól, de Vinicius, Camora, Hoban, Baldé és Vera kihagyását nem tudom megérteni és elfogadni. Abban igaza van Csabának, hogy egyéni képességek terén ez a csapat is magasan jobb a Chiajnánál, viszont az összeszokottság hiánya azért sokszor érződött. Pókernyelven szólva: Pet Rescue jól emelte a tétet, de az all-innek csak akkor volt értelme, ha a juhokat is elveri a csapat.

Észosztás után pontosztás:

Arlauskis 6 Nem volt sok dolga, ami volt, azt megoldotta. Volt egy védelmi töketlenkedés a 70. perc környékén, ott kifejezetten agresszív volt, és jól oldotta meg.
Manea 4 Nem volt jó. Vagy lenézte az ellenfelet, vagy rossz formában van, de a támadásban mutatott rossz megoldások mellett volt vagy két katasztrofális védelmi megmozdulása is. Az egyik egy teljesen fölösleges szöglet, a másik pedig egy elengedett ellenfél. Rendszeresen lemaradt az embereiről.
Boli 6 Egyszer ugyan fölöslegesen kirohant párharcot nyerni, de ezt bőven ellensúlyozzák a mentései
A. Muresan 6 Sem extra, sem hiba. A tökéletes hatos.
  Peteleu 6 Rutinosan megoldotta a védekezőfeladatait, nem vesztett labdát, nem passzolt rosszul, és szerencséje volt, mert nem kellett támadnia. Semmivel nem volt rosszabb, mint Boli, vagy Muresan, Maneanál viszont sokkal jobb benyomást keltett
 A 85. perctől Luchin.Miért nem a szintén balbekk Vlad? Érthetetlen csere.  

Nouvier 5 Jól passzolt végig, bár kicsit idegenül mozgott, jelentős párharcot nem vesztett, de támadásban önmagához képest súlytalan volt. Tőle többet vártam
 Deac 8 Hibátlan teljesítményt nyújtott. Deac ragyogó volt. Támadásban kiválóan mozgott, gyakorlatilag adott egy gólpasszt, amit Moutinho kihagyott, rendszeresen visszazárt védekezésben (volt egy olyan szerelése, hogy KEG segített megkeresni az állam az asztal alatt). Rengeteget melózott, szerintem a csapat legjobbja volt.
L. Rus 6
 A 4-1-4-1-ben ő volt az ,,1″. Nagyon tapasztalt, nagyon melós, csak épp passzolni nem tud. Volt néhány bután passzolt, vagy eladott labdája, de mindent egybevéve rajta nem múlt semmi.

Djokovic 6 Beadni bántóan nem tud szegény, de a szűrőfeladatait mintaszerűen látta el, a párharcait többnyire megnyerte, a passzai pedig ültek. Izé. Gurultak.
 Moutinho 4 Petrescunak meg kellene végre tanulnia, hogy Moutinho egy előkészítő szélső középpályás. Nem tud befejezni, nem tud lőni, ő egy ,,jómunkásember”. Elpuskázta a meccs legnagyobb helyzetét, ha utána nem lövünk gólt, az ő lelkén száradt volna. Ezenkívül sok mindent nem csinált, jó beadására nem emlékszem.
  Az 56. perctől Nistor 6 (5+1). Nem volt jó, sőt átlagos sem, de nem is a saját posztján játszott. Szélre cserélte be Petrescu és ahhoz lassú. 

  Omrani 7 Nem kapott túl hálás feladatot, de megcsinálta amit meg kellett. A meccs legnagyobb helyzetét ő készítette elő, a Concordia szögleteinél kifejelte a labdát, rendszeresen segített a szélsőjének, és bemozgott, amikor be kellett mozognia. Végül pedig kiküzdötte a 11-est.
 A 74. perctől Coman 5.  Nagyon hajtott, lelkes volt, de sok jó megoldása nem volt. Nincs még rutinja a felnőttcsapathoz.