Az eddigi tartalékok és a végén néhány ifi játszott a Sănătatea elleni edzőmeccsen, és egy kivételével mindegyikük megmutatta, miért nem nem került a kezdőbe a Viitorul és a Medgyes ellen. A kivételt Tomislav Dukának hívják, a horvát kapus a lövéseket és ziccereket nagyon biztosan védte, és egyszavas romántudásával (Eeeuuuuu!!!!!!!) is elirányította a védemet.

Egyedül az nem derült ki, hogy a beadásokkal hogyan boldogulna, olyanok ugyanis nem voltak a kizárólag frontálisan támadó Zöld (és most részben Piros) Vírusok részéről. A legnagyobb baj viszont az volt, hogy a felkészülés elején járó, a bajnokságot csak három hét múlva kezdő Liga 3-as csapatnak több helyzete volt, mint Hagi és Pustai legényeinek együtt, elsősorban a borzalmasan sokat hibázó Luchin és Horj jóvoltából. A két belső védő csúnyán lógott ki lefele a cseresorból is.

A szélsővédőkre nem lehet panasz, de egyrészt rajtuk nem volt nyomás, másrészt mivel most is 1-4-5-1-ben játszott a csapat, a támadásokhoz ritkán tudtak hozzátenni. Peteleu oldaláról jött több beadás, és gólpasszt is adott Omraninak, de Manea dinamizmusa hiányzott belőle. Vlad tiszteséges iparosmunkát végzett, hibák nélkül, de Camora lendülete nincs meg benne.

A középpálya furcsán elbillent jobbra azzal, hogy Omrani játszott a szélen, bár többnyire bement második csatárnak, mint Nouvier Medgyesen. Látszott, hogy jól megértik egymást Bokilával, de a helyzetkihasználásuk borzalmasan rossz volt. Rus a vérét adta a győzelemért, Pelayo semmit nem mutatott, Nistor jól bánt a labdával, de iszonyú nehézkesen mozog. A balszélen Moutinho beadásai katasztrófálisak voltak, de amikor betévedt középre a lövést keresve, látszott, hogy tehnikás, képzett focista.

A cserék cseréi közül Yasin Hamed volt a legaktívabb, két jó lövéssel, de egyben a legönzőbb is. Baldé árnyékéket játszott Coman mögött és nem nagyon találta a helyét, a számunkra eddig totál ismeretlen Antonio Giurgean pedig csak feleslegesen cselezgetett. Utólag annyit sikerült megtudni róla, hogy tavasszal még a Dési Unirea játékosa volt.

CFR– Sănătatea 1-0

CFR: Duka – Peteleu, Luchin, Horj, Vlad – Omrani (Yasin Hamed, 62.), Pelayo (Baldé, 62.), L. Rus (Chiriţă, 87.), Nistor (Ad. Pop, 80.), Moutinho (Giurgean, 75.) – Bokila (Coman, 62.)
Gólszerző: Omrani (16.)

A meccs tanulsága 1: Pet Rescue két hete megtalálta a legjobb csapatát, de a tartalékok közül nyugodt szívvel egyelőre csak Dukát, a két szélsővédőt, Omranit és talán Moutinhót merném játszatni, őket sem egyszerre.       

A meccs tanulsága 2: az tulajdonosokat/vezetést nem igazán érdekli a foci, mert csak a régiek jöttek ki: Gyula bá, Ionuţ Ivaşcu és Răzvan Zamfir. Ott volt még Mara is, de neki hivatalosan nincs tisztsége a klubban.

Fotók: Gábor István-Gábor