A nagy és a jelek szerint még tartó bevásárlás mellett szép csendben elindult a keret szűkítése is, amelynek első látványos áldozata éppen egy friss igazolás lett. A lengyel Zaglebie Lubinhoz távozó Balics ezzel olyan legendás játékosokhoz csatlakozott a Nullameccses CFR-focisták Klubjában, mint Zelencz, Balmoş, Bucurică, Digbeu, Kanyuka, Casal, Martinez, Godfred, Lignani, Partipilo vagy az ötnapos kolozsvári karrierjével rekorder Tamaş.

Dino Špehar csak azért nem szerepel a listán, mert ő hivatalosan még mindig a klub játékosa, csak kölcsönadtuk Lacinak Chiajnára. Kíváncsiak várjuk, ott mikor és ha igen, akkor hogyan fog végre játszani is.

Hogy a montenegrói bekk miért nem nyerte el Pet Rescue bizalmát, azt nem tudjuk, de végre a klubvezetés és/vagy szakmai stáb is rájött arra, hogy egy maximum 42 meccses szezonban nincs szükség 30 futballistára. Négy belső védő is bőven elég lesz, ha nagyon kell, Hoban is be tud ugrani, és ha már pénzt nem kaptak Balicsért, legalább egy fizetéssel kevesebb van a bérlistán. Ha tippelnünk kell, szeptember elejéig még legalább két játékos távozik (vagy kölcsönbe megy), első látásra az eddigi meccseken szintén a keret környékére sem kerülő Pelayo erre a leginkább esélyes. És öt csatár is túlzás, még ha Baldét pár hétig nem is látjuk játszani.   

Még így is hetente akár 6-7 komoly első ligás tapasztalattal rendelkező játékos mehet majd meccsterhelést kapni és játékban maradni az augusztus 26-án induló Liga 3-ba a keret fiataljai mellé, ebből a szempontból mindenképpen van értelme újjáéleszteni a CFR II-t.  

A CFR távozói idén nyáron: Larie (FCSB), Juan Carlos (Tenerife), Tiago Lopes (Kayserispor), Antal (Zalgiris Vilnius), Šorsa (NK Osijek), Neagu (ASA), Špehar (Chiajna, kölcsönbe), Roman (UTA), Bud (ACS Poli), Filipe (Dinamo), Balics (Zaglebie Lubin), Marc (visszavonult), Gomelt (Bari, kölcsönből vissza), Tînc (szerződésbontás, nincs csapata), Veres (FC Hermannstadt, kölcsönbe).