A tervek szerint szombat este nemcsak a csapat, hanem a blogszerkesztőség 80 százaléka is tiszteletét teszi a medgyesi stadionban. Első számú célunk, hogy megnézzük: még mindig működik-e Erdély legolcsóbb rumot áruló kocsmája? Másrészt, három pontot is haza kellene hozni.

A Gaz Metan ellen általában nem nagyon szeretünk játszani, főleg mikor Cristian Pustai náluk az edző. Tipikusan az a csapat, amely mindig képes lehúzni az erősebb ellenfeleket is a saját szintjére, nem véletlen, hogy 70 év telt el a CFR két medgyesi győzelme között. Ugyanakkor talán még a bajnoki címek idején sem volt ekkora különbség a két keret között, a csődvédelem most az ellenfelek sújtja. Olcsó délszláv importtal próbálták pótolni Eric & co.-t, de első két meccsükön még gólt sem lőttek. Igaz, eddig csak idegenben játszottak és egy pontjuk már van, de ettől még illene elverni őket.

A kérdés az, hogy hogyan? Megtartja Pet Rescue a Viitorul ellen tökéletes működő rendszert és játékosokat? Vagy a harmadik meccsén előhúz egy harmadik felállást és stílust? Kezdőbe vagy csak padra kerül az eltiltását letöltő Omrani? Egy vagy két csatárral, négy vagy öt középpályással, vonal- vagy tükörszélsőkkel megyünk nekik? Nekikmegyünk-e egyáltalán vagy inkább a területet akarjuk kontrolállni a labda helyett, mint a Viitorul elleni második félidőben? Kíváncsian várjuk.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Medgyes: Greab – Zderic, Khubutia, Danci, Buşu – Mitics, Bic – Popovici, Buziuc, Olaru – Golubovics.
CFR: Vâtcă – Manea, Vinícius, A. Mureşan, Camora – Nouvier, Deac, Hoban, Culio, Păun – Urko Vera.