Féltünk ettől a meccstől nagyon, Tisztelt Asztaltársak, az első forduló játéka alapján joggal. Éppen ezért KEG cimborával nem a meccs utánra hagytuk a kocsmázást, hanem már a Főlegvár megmászása előttre beidőzítettük egy palack alaposan lehűtött Tokaji Furmint elfogyasztását, gondolva, hogy a a lefújás után aligha lesz okunk ünnepelni. Ám Pet Rescue rácáfolt a pesszimizmusunkra, megmutatva, hogy érti a szakmát.

Az Erzsébet úton felfelé már látszott, hogy a nézőszám az átlag feletti lesz, a stadionban pedig örömmel konstatáltuk, hogy nemcsak nevek cserélődtek a kezdőben, hanem a játékrendszer is megváltozott a botoşani-i kínszenvedés után. A CFR ezúttal csak egyetlen csatárral, ám mögötte egy rugalmas középpályás ötössel állt fel, és a sorok közti szakadékok is eltűntek. Culio előbbre, Deac pedig beljebb került, gyakorlatilag két sokat nagy területet befutó irányító focizott a center mögött, a széleken meg futkározhattak a fiatalok. Hiába volt most is nyolc 30 évnél idősebb játékos a pályán, a Vasutas játéka most cseppet sem tűnt öregesnek.

A CFR ugyanis egyrészt állandó létszámfölényben (4-5-1 vs 4-3-3) a középpályán, másrészt a szélsők és Urko Vera állandóan tudtak üres területeket nyitni a Culio–Deac párosnak. Nekik köszönhetően pedig a labdakihozatal ezúttal nem korlátozódott a szélekre, és a szélesfront-taktikának köszönhetően a Viitorul kapuja gyorsan nyomás alá került. A harmadik helyzetől jött is gól, majd a következőnél még egy – csak a Hagi-bébik valahogy megyőzték Avramot, hogy a baszk csatár kezéről ment be. Hát, mi másképp láttuk, de szerencsére ez most nem osztott-szorzott.

Viszont kiderült, hogy Nouvier a többieknél veszélyesebben adja be a szögleteket, hogy a Viitorul támadásai már a középpályán megállíthatóak, és hogy a CFR váltakozó intenzitású és mélységű, de a labda környékére koncentráló letámadása működőképes. Olyan jól focizott a csapat, hogy épp azt beszéltük KEG cimborával, hogy bármilyen csere felesleges lenne, amikor jött a végjátékra Bokila, és gyorsan kiharcolt egy öngólt. Rohadtul sima győzelem volt a bajnok ellen, támadásban és védekezésben is kiváló csapatjátékkal, hazafelé pedig jött Ibrahima Baldé leigazolásának a híre (lesz majd róla külön poszt), ami tökéletessé tette az estét.  

Így játszottok ti

Vâtcă 7 Csak a végén akadt komoly dolga, de akkor nagyokat védett.
Manea 7 Támadásban ő volt az aktívabb szélsővédő, gólpasszt adott Bolinak.
Vinícius 6 Látszott, hogy most a helyére került, fejpárbajokban verhetetlen volt.
A. Mureşan 7 Nem cifrázta, csak elvagdosta a labdákat, közben fejelt egy felsőlécet.
Camora 6 Alig ment fel a támadásokkal, nem is volt rá szükség.
 Nouvier 7 Agresszív focival kontrollálta a jobbszélt, jól rúgta a szögleteket és hasznosan kombinált Deackal.
 A 90+1. perctől Moutinho. Bemutatkozott, de talán még labdához nem ért.
Deac 8 Jól védekezett, remekül irányított, gólpasszt adott.
 Hoban 6 Extrák nélkül is precízen biztosított középen.
 Culio 8 A megindulásai és a passzai is 2008 őszét idézték.
 A 88. perctől Nistor. Beállt, hogy Culio megkapja a külön ünneplést.
Păun 6 Kevesebb támadás futott az ő felén, de azokban mind benne volt.
  Urko Vera 8 Intelligens center, remek fejjátékkal és tökéletes ütempasszokkal. Két góljából végül csak egyet adtak meg.
 A 75. perctől Bokila 7. Labdához sem ért, mégis gól lett a letámadásából. 

Fotók: Riti József Attila