Több mint két hónap után újra meccs lesz a Fellegváron, és az új vezetésnek és csapatnak aligha jön jól, hogy pont a bajnok ellen kell a saját közönség ellen bizonyítani. Egy olyan közönség előtt, amelynek még azt sem merik elárulni, kinek a pénzéből és kinek az irányításával működik is igazából a klub.

Egy olyan közönség előtt, amely értékelte az elmúlt három évben kevés pénzből is korrektül és relative eredményesen focizó csapatot, és most hirtelen új arcokat kell megszoknia, új neveket megtanulnia. Az új projekt kirakatarcáról egyelőre csak az önimádó arrongancia süt, annak ellenére, hogy az első vizsgán ha nem is bukott, de éppen csak átment a csapata.

Ha a CFR újra topcsapat akar lenni, akkor atombiztosan le kell vernie a kisebb csapatokat, és elvenni a pontok mintegy felét a közvetlen riválisoktól. Ezt csinálta tavaly szenzációsan a Viitorul (12-1-1 az alaszakaszban a 8-14. helyezettek ellen), ez a minimális elvárás most Pet Rescueval és állandó jellegű tettestársaival szemben is.   

Amit nem akarunk viszontlátni a Botoşani elleni meccsből:

# Két egyaránt jobb lábas belső védőt egymás mellett. Vinicius feltűnően bizonytalan volt a labdakihozataloknál, mert nem a megszokott helyén játszott, miközben mind a három ballábas középhátvéd kimaradt a kezdőből.
# Culiót védekező középpályásként. Túl messze játszott a támadóktól, hogy legnagyobb erényét, a kiváló passzkészségét hasznosítani tudja. Saját kapujától 30 méterről indította a labdakihozatalokat, amit az ellenfél állandó taktikai faultjaival még a felezővonal előtt meg tudott állítani. 
# A vezetés megszerzése után védekezésre és kontrákra beálló csapatot. (Hol az a vezetés?!) Pet Rescue ugyanis nagyon “román” edzőnek bizonyult Botoşani-ban, és az ellenfél egyenlítése után nem tudott újítani, csak sodródott az eseményekkel.

Amire nagyon kíváncsiak vagyunk:

# Marad-e Omrani hiányában is a 4-4-2-es rendszer?
# Urko Vera.

CFR vs Viitorul            12        4          3          5          13-12
CFR vs Hagi                    9        1          4          4             8-11
Petrescu vs Viitorul      ez lesz az első mérkőzés
Petrescu vs Hagi          1         1          0          0            1-0

Brutális fizikális focit szeretnénk látni, mert a Viitorulnak az nagyon nem ízlik. Fejjátékban talán a leggyengébbek a Liga 1-ben, párharcokban sem a legjobbak, erőből kell lenyomni őket. Az első fordulóban – a távoli lövések mellett – pont ez hiányzott a CFR-ből, meg sem próbált a csapat előnyt kovácsolni abból, hogy két nagyon erős csatára van a pályán.   

Ezekre a kezdőkre számítunk:

CFR: Mincă – Manea, Luchin, Vinicius, Camora – Deac, Hoban, Culio, Nouvier – Bokila, Urko Vera. Eltiltva: Omrani.
Viitorul: Râmniceanu – Boli, M. Constantin, Ţîru, Ganea – Benzar, Nedelcu, D. Lopez – Chiţu, Ţucudean, Herea. Sérült: Casap.