Hétfő este a CFR (a jelenlegi vezetés alatt nehezemre esik KVSC-nek vagy Vasutasnak nevezni a klubot) elkezdi 22. szezonját a román élvonalban. Egy új tulajdonossal, amelyről azt sem tudjuk, kicsoda-micsoda, új mezben (a 110. évforduló rányomtatása telitalálat), egy akarnok új edzővel és 60 százalékban kicserélt kerettel. Egy olyan pályán, ahol nem sok babér termett eddig a csapatnak.

A CFR örökmérlege a Liga 1-ben

21 szezon, 57 ellenfél               
Örökmérleg:      720      296      204      220      944-838           796

Legtöbb meccs: Ricardo Cadú 202
Legtöbb gól: Mihai Adam 47
Legtöbb meccses edző: dr. Constantin Rădulescu 154
Legnagyobb győzelem: 7-0 a Resicabányai CSM ellen, 1947 szeptember 7.
Legsúlyosabb vereség: 2-12 a Rapid ellen, 1949 március 20.
Három bajnoki cím (2008, 2010, 2012), két bronzérem (2007, 2015)

A sorsolás óta azon agyalok, hogy a közelmúlt másik mindent megváltoztatni akaró (egy aztán egy hónap alatt megbukó) fellegvári edzője, Rednic is pont Botoşani-ban fogta ki és rontotta el a bemutatkozását. Pet Rescue ugyan próbál előre magyarázkodni, mondván, hogy az összeszokottabb hazaiak az esélyesek, de ez elég szánalmas duma. Olyan tudású, tapasztalatú és mélységű keretet kapott a keze alá, amilyenről Andone óta egyetlen CFR-edző sem álmodhatott, kötelessége megmutatni, hogy megéri a pénzét. Ezzel a csapattal minden második helynél rosszabb eredmény bukás.

Mert igaz ugyan, hogy az új fiúknak össze kell szokniuk, de mivel az érkezők többsége (néha túlságosan is) tapasztalt játékos, ez megkönnyíti  dolgot. És a tavalyi csapat gerince (Mincă–Horj/Mureşan–Camora–Deac–Omrani) is a rendelkezésére áll. A nyomás nem a játékosokon, hanem az edzőn van, ha képtelen kezelni, akkor mehet vissza a sivatagba. Mert az ellenfél ugyan idegenben mumus, viszont tényleg gyengébb csapat. Főleg az edzőváltás miatt: Grozavut kirúgniuk óriási hiba volt, annál nagyobb csak a Ceahlăullal kétszer is kieső Costel Enache szerződtetése.

CFR vs Botoşani                          10         6          1          3         20-11
CFR vs Botoşani idegenben     5           1          1          3          3-9
CFR vs Enache                              4          3          1          0          9-5
Petrescu vs Botoşani                        első meccs következik
Petrescu vs Enache                           első meccs következik             

A CFR kezdőjét nagy vonalakban az utolsó edzőmeccs alapján tudjuk megtippelni, igazából egy kérdéses poszt van: Hoban mellett ki lesz a másik belső középpályás? Nistort nagyon akart Pet Rescue, viszont túl későn jött. Mureşannal pedig túl defenzív lenne a csapat. 

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Botosani: Pap – Unguruşan, Miron, Tincu, Muşat – Târşa, Bordeianu – Golofca, Roman, Serediuc – Ciaccheri.
CFR: Mincă – Manea, Vinicius, Horj, Camora – Deac, Hoban, Nistor, Nouvier – Omrani, Bokila.