Két órára elfeledtük, hogy azt se tudjuk, ki most éppen a CFR tulajdonosa, elfeledtük Pet Rescuet és állandó jellegű tettestársait, elfeledtük a 14 új igazolást. Két órára visszatértünk a közelmúltba, hogy megtiszteljük a csapat korábbi kiváló játékosát, hogy nosztalgiázzunk kicsit, hogy újra lássuk a régi kedvenceket.

Mivel eleve csak az I-es tribünről lehetett megnézni a súlyos beteg Cristian Coroian tiszteletére és megsegítésére rendezett öregfiúk-meccset, tényleg a 2007 előtti időkben érezhettük magunkat, még ha a salakpálya helyén ott magasodik az új lelátó. Kilenc év alatt mindössze másodszor tértem vissza a lelátó azon felébe, ahonnan jó húsz éven át néztem a meccsek többségét, a másik alkalom egy Medgyes elleni edzőmeccs volt 2014-ben, amikor szintén a tűző nap elöl menekültünk erre az oldalra. Megható volt látni, hohy Coroian mindkét csapatjának veteránjai megtisztelték egykori csapattársukat, és persze egymást is – nem véletlenül volt meghirdetve egy egész generáció visszavonulásaként ez a meccs. Akikt hívtak, az mind itt volt, még a csapatól annak idején nem a legbarátságosabban elváló Dorinel Munteanu is eljött, meg megfutassa egyre tekintélyesebb pocakját.

Álló sor, balról jobbra: Gabriel Băcnean,, Adrian Anca, Cristian Panin, Dan Florin, Sergiu Ghiorma, Sabin Pâglişan, Horia Cîrlan, Emil Ştef, Dorin Toma, Sorin Oncică, Vasile Jula, George Ciorceri, Octavian Albu. Alsó sor: Laur Aştilean, Bálint László György, Kiss Csaba, Alin Minteuan, Cosmin Tilincă, Cosmin Văsîie, Romeo Surdu, Dorinel Munteanu, Bogdan Minteuan, Casian Miclăuş.

A kilók és az ősz vagy kihullt hajszálak besztercei oldalon voltak számosabbak, nálunk Cristi Panin, Adi Anca vagy Tiligól mintha semmit se változott volna, sem alkatra, sem focitudásban. KEG kolléga azonban ezúttal lemaradt az A3-ról, éppúgy, mint annak idején a Zalatna elleni 10-0 első feléről. Örömfoci volt ez a javából, egy szép és megható találkozás régi ismerősökkel és szép emlékekkel. Az, hogy az új vezetésből senki sem jött el, nem meglepő, a Régi Tulajdonos, Aki Már Talán Már Szurkoló Sem távolmaradása azonban az esemény talán egyetlen fekete pontja. Ez azonban kizárólag őt minősíti.  

CFR–Besztercei Gloria 5-3

CFR: Pâglişan – Panin, Băcnean, Toma, Văsâie – Oncică, Aştilean, Ghiorma, Florin Dan – Tilincă, Anca. Cserék: Ştef, Bálint, Jula, Miclăuş, Kiss, D. Munteanu, Alin Minteuan, Bodgan Minteuan, Surdu. Edzők: George Ciorceri, Octavian Albu, Horia Cîrlan.
Gloria: Albuţ – Zegrean, Dăncuş, Cioloboc, Săsărman – Nalaţi, Moga, Maier – Miszti, Ilie Lazăr, Negrean. Cserék: Pâglişan, Voica, Dan Matei, Radu Sabo, Cr. Alexandru, Bănceu, Truşcă, Alin Rus.
Gólszerzők: Florin Dan, Anca 3 (egyet 11-esből), Bogdan Minteuan, illetve Radu Sabo 2 (egyet 11-esből), Albuţ. 

Fotók: Gábor István-Gábor