Ez most a klub idei leglogikátlanabb igazolása, főleg, hogy csak kölcsönbe jön. Azon kívül, hogy Pet Rescue megpróbálja megmenteni régi cimborája egyik elkallódott tanítványának karrierjét, más okot nem látok mögötte. Cristian Manea ugyanis a mesterségesen felfújt tehetségek állatorvosi lova a román fociban.

Amikor 2014-ben Piţurcă egy Albánia elleni edzőmeccsen betette a válogatottba az addig mindössze 4 első ligás mecscet játszó, 16 éves Maneát, mindenki Hagit ajnározta, pedig csak a játékos árát verték fel mesterségesen. A Viitorul pedig telekürtölte a sajtót, hogy a Chelseanek adta el a szupertehetségét, csakhogy idén tavasszal kiderült, hogy mégse Londonba, hanem máltai közvetítéssel Ciprusra szerződött a srác. Limasszolban viszont egy percet se játszott, előbb pont a nevelőegyesületének adták kölcsön, majd két évig egy belga tucatcsapatba, ahol szezononként 9 meccset játszott.

És most egy évig a Fellegváron lesz kölcsönben. Eddig főleg a támadóblokkba keresett U21-es játékost a vezetés (Coman, Hamed, a meglevők közül pedig Sîrbu vagy Petruş), most viszont jött egy védő, aki jó eséllyel sok percet kap majd. Sokkal rizikósabb a védelemben játszatni egy rutintalan focistát, bár pont a CFR szolgáltatott erre ellenpéldát:  Lacinak tavaly bejött Horj beállítása. Ettől függetlenül az összes eddiginél feleslegesen igazolásnak tartom, amely tovább erősíti a román fociban uralkodó klánok belső sumákolásairól kialakult képet.    

CRISTIAN MARIAN MANEA

Született: 1997 augusztus 9., Konstanca
Állampolgárság: román
Poszt: jobbhátvéd
2010–2014 Hagi Akadémia / Viitorul
2014–2017 Apollon Limasszol
2014–2015 Viitorul (kölcsönben) 34 / 2
2015–2017 Royal Excel Mouscron (kölcsönben) 18 / 0
Válogatottság: Románia utánpótlás 23 / 0, felnőtt 3 / 0