Amit a csődbíróság három hónapon át halasztgatott, azt a Fellebbviteli Bíróság egyetlen tárgyalás után kimondta: a CFR teljesítette az adóságrendezési tervben vállaltakat, ezért a mai naptól megszűnik a klub csődvédelme. 846 nap után ismét szabadon garázdálkodhat gazdálkodhat a klubvezetés.

Mindez szép és jó, Iuliu Mureşan máris bajnoki címet és európai kupaszereplést emleget, de azért a bőven van tanulsága az elmúlt két évnek és négy hónapnak. A legfontosabb, hogy a klub megtanulta a felelős gazdálkodást, ebben az időszakban csak addig nyújtózkodott, amíg a takarója ért, de mi a garancia, hogy ez így is marad. A legnagyobb veszély, ami a klubot fenyegeti ugyanis az, hogy ismét beindul a nagyzoló, ész nélküli ígérgetés és költekezés.

Ha ugyanis pár év múlva ismét csak jogi csűrcsavarással és trükközéssel lehet majd életben tartani a csapatot, akkor megette a fene az egészet. Így is csak egy komoly, 5 millió euró feletti tőkeinjekcióval sikerült rendezni az adósságokat, ha csupán a saját bevételekből póbált volna törleszteni a klub, még 2022-ben is a Főlegváron tanyázott volna Zăvăleanu csődbiztos.

A Vasutas sorsa a Tulajdonos, Aki Most Csak Szurkoló józan belátásán múlik. 2008 és 2013 között bebizonyította, hogy okos átigazolás-politikával és minimális nemzetközi eredményességgel lehet nyereségesen is focit csinálni Romániában. Utána pedig azt, hogy pillanatnyi szeszélye és érdekei bármikor tönkrevághatják a csapatot. Szeretnénk ismét az előbbit látni.