A román foci egyik rendkívül ronda jellemzője, hogy a legtöbb csapat/vezető/edző/játékos/szurkoló nem valakikért, hanem valakik ellen van. Legalábbis ezt a képest sulykolja róla a media, amely képes bármilyen meccset úgy beállítani, mintha az nem a résztvevők, hanem egy harmadik fél érdekeit szolgálná.

Adott egy izgalmas bajnokság, ahol két forduló után még három komoly esélyes mellett matematikailag még a negyedik helyezettnek is van esélye a bajnoki címre, mégis mintha csak mindenki valaki ellen küzdene. Ki van a juhász ellen, ki van Hagi ellen, ki van a kutyák ellen. Mintha fontosabb lenne, hogy ki kinek tesz keresztbe, mint az, amit saját jól felfogott érdekében és dicsőségére ér el. Jó lenne, ha a CFR a hátralevő két meccsét önmagáért, és nem valakik ellen játszaná le.

Mateklecke: így lehet még bajnok a Vasutas
# Megveri a Dinamót és a Viitorult.
# A Steaua veszít az Astra és a Craiova ellen.
# A Viitorul nem nyer a Craiova ellen.
# A Dinamo nem nyer az Astra ellen. (Ha a CFR három góllal veri a Dinamót, akkor ez a feltétel nem szükséges.)

Nem túl valószínű forgatókönyv, a fogadóirodák is csak 51 az 1-hez adják, de az elméleti esély még megvan. Ezért, egy dobogós helyért és az önbecsülésért is érdemes hajtani, még akkor is, ha a szezon végére a sérülések miatt kezdenek nagyon elfogyni Laci variációs lehetőségei.  

De harcolni kell az ellendrukkerek ellen (brrrrr, micsoda kakofóniát sikerült leírni) is, mert lesz bőven belőlük. Szép dolog a teltház, a sok néző, csakhogy most a “vendégszurkolók” jó része nem valakikért, hanem valakik ellen jön majd meccsre. De legfőbbképpen harcolni kell a csapat önbecsüléséért, nehogy a szezon végére, az utolsó hazai meccsen is a szánkban maradjon a Craiova elleni vereség keserű íze.

Szombat estére Miriuţă lesz a Pászkány-korszak legtöbb meccses edzője, a Dinamo ellen lesz ugyanis a 78. találkozója a CFR-nél. Eddig Andone volt a listavezető 77-el, aki mindeddig utolsóként vitt végig egy egész szezont. Most nagy valószínűséggel ebben is Laci veszi át a stafétát.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – L. Rus, Gomelt – Sorsa, Păun, Antal – Omrani. Sérültek: Mincă, Camora, Nouvier, Chiriţă, Neagu.
Dinamo: Penedo – Romera, Dielna, Nedelcearu, Filip – Hanca, Mahlangu, Nistor, Palic – Nemec, Rivaldinho. Sérültek: Brănescu, Cerniauskas, Bumba.     
Játékvezető: Marius Avram (Bukarest)