Talán öt évvel ezelőtt, 2012 április 22-én láttam hazai pályán ennyire kilátástalanul futballozó CFR-t, akkor a Chiajna nyert 4-2-re a Fellegváron. Most a Craiova adta vissza a múltkori kontraleckét, előfordul néha az ilyesmi, az igazán nagy baj azonban, hogy Deac korai kiválása után teljesen szétesett a játék.

Vezérre minden csapatnak szüksége van, és Deac tavasszal tényleg igazán az volt, ám ha minden egyetlen vezértől vár el egy csapat, azt már függőségnek hívják. Laci borzalmasan rosszul reagált a kapitánya sérülésére, mert János Károly behozatalával erőt és sebességet is vesztett a középpályán, másrészt Păunt is kivette a játékból azzal, hogy kitette a balszélre.

A Filipe–Ruiz–Omrani tengely kkörülményes, finomkodó focija nagyon megkönnyítette az elején kivárásra játszó Craiova dolgát. Fél óráig kapura se lőttek, aztán a félidő végén két helyzetből bevertek kettőt, először egy totojázó labdakihozatalt, majd egy Vasutas-szügletet kontrázva meg. Filipe 60 méteren át kísérte az embert, de meg sem próbálkozott egy taktikai faulttal, nem csoda, hogy szünetben lekapta őt Laci. A gond csak az volt, hogy így egy cseréje maradt a második félidőre, miközben a csapat fele minősíthetetlenül sokat hibázott.

A második félidő egyszerre szólt a görcsös akarás okozta sorozatos hibákról, a taktikai fogalmatlanságról és a fejetlenségről. Tizenegy játékos tizenegy különböző módon próbálta megfordítani a meccset, csak éppen mindenki mindent elügyetlenkedett. A totális nihilre rátett egy lapáttal Rădulescu rigó is, aki Briceag kézimunkáját nem tartotta 11-esre érdemesnek. Pontot ugyan nem érdemelt a csapat játéka, de a helyzet hasonló volt, mint a Dinamo ellen: a rossz játék mellé bejött egy eredményt befolyásoló rossz bírói döntés is.

Ivan második gólja után már arról tanakodtunk a FRF és a Liga megfigyelőivel (a fene tudja, miért pont a sajtóhelyről nézték a meccset), hogy mikor kapott utoljára hármat hazai pályán a Vasutas, hiszen ebben a szezonban kettőt is csak a Temesvár lőtt a Fellegváron. KEG kolléga szerencséjére az oltyán mesterhármas elmaradt, mert neki se nagyon volt kedve posztot írni ilyen játék után.  Még inni sem, annyira lehangoló meccs volt.  

Így játszotok ti

Marc 4 Nem volt szerencséje, négy lövésből kapott három védhetetlen gólt.
Tiago Lopes 3 Olyan volt, mint Murphy törvénye: ami elronthatott, az el is rontotta.
 Larie 5 Ő legalább faultolt, amikor kellett.
 Horj 5 A többiekkel ellentétben végig higgadt tudott maradni.
Peteleu 4 Jó kezdés után lesüllyedt a csapat szintjére.
  Sorsa 3 Legtöbbször azt sem tudta, mit is akar.
 A 61. perctől Antal 4. Kikavarta a csapat legnagyobb helyzetét.
Gomelt 4 Sokáig passzív volt, aztán meg túlvállalta magát.
 Filipe 3 Jó passza nem volt, párharcot meg se próbált nyerni.
 Félidőben Roman 4. Kiverekedett magának két helyzetet, de ki is hagyta őket.
 Deac A hatodik percben cserét kért.
 A 10. perctől Juan Carlos 3. Irányítania kellett volna, de képtelen volt rá.
Păun 4 Távol került a kaputól, egy gyenge fejese volt csak.
Omrani 3 Annyiszor próbált 11-es kunyerálni, hogy azt se fújták be, amikor igaza volt.