Nem nyújtom túl hosszúra ezt a beharangozót, mert a héten az időm nagyrészét elviszi a torna Európa-bajnokság, szerencsére a szombati program a tervek szerint jóval a giurgiui meccs kezdése előtt véget ér. Eddig háromból három az idei mérleg az Astra ellen, de szép is lenne a négyből négy.

Azonban nagyon nehéz pontosan belőni, hogy mire is számítsunk, főleg az Astra miatt. Egyértelmű, hogy nekik innen kezdve már a kupáról szól a szezon, Şumudică állandóan kavargatja a játékosokat és a játékrendszereket, a Liga 1-ben kizárólag tőle láttunk eddig háromvédős felállást. Iszonyatosan hangulatcsapat az Astra, de mindenki ellen belemennek a nyíltsisakos fociba, ezúttal aligha lesz olyan fegyelmezett taktikai csata, mint Hagiék és a juhok ellen. 11-est ne is próbáljunk kiharcolni ellenük, hiszen amióta Omrani kilőtte a kapujukból a Lung gyereket, Iliev négyből négyet kivédett.

A Vasutas már három éve nem kapott ki az Astrától, 5 győzelem és 2 döntetlen azóta a mérleg, idén kétszer is hátrányból fordítva verte Budescuékat a csapat, ami egyébként nem volt jellemző. A fő kérdés a tűéles koncentráció lesz ellenük, leginkább a helyzetkihasználásnál, mert az nagyon hiányzott a két gólnélküli hazai meccsen. A rájátszás állása eléggé letisztult az elmúlt hetekben ahhoz, hogy innen kezdve a bronzérem legyen a valós cél, amihez a Dinamót kell majd megelőzni.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Astra: Iliev – Oros, Săpunaru, Fabrício – Stan, Boubacar, Takajuki, Junior Morais – Ioniţă, Budescu – S. Buş. Sérült: Lung jr.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Gomelt – Omrani, Deac, Păun, Nouvier – Bud. Sérültek: Chiriţă, Neagu.