Nagyon felült a hullámvasútra a Vasutas a rájátszásban, az elmúlt öt meccsen felváltva jöttek a remek és ritka vacak játékok és eredmények. A sorminta ugyan ezúttal győzelmet ígér a Viitorul ellen, de ebben a kőkemény play-offban senki nem mehet biztosra egyetlen meccsen sem.

Hagiék ezt éppen a Craiova ellen tapasztalták meg, a létszámban és erőnlétileg is vékonyodó oltyánok utolsó perces gólja a Viitorul első helyébe került. És mivel már csak két hazai, viszont négy idegenbeli meccse van hátra a konstancai csapatnak, számukra döntőek lesznek a kinti meccsek, ahol eddig nagyjából felét gyűjtötték be a lehetséges pontoknak (7 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség).

És akkor hadd romboljunk le egy mítoszt arról, hogy a Viitorul egy milyen profi nevelőegyesület: a Liga 1-es keretből mindössze 3 játékos (Buzbuchi, Ţâru és Nedelcu) konstancai születésű, a megyéből még a medgidiai Cicâldău származik. A többieket az ország minden területéről gyűjtötték össze: 3 galaci, 2-2 craiovai, bukaresti és aradi mellett 1-1 játékos születási helye Marosvásárhely, Drăgăneşti (Olt megye), Brăila, Baia (Tulcea megye), Zilah, Vaslui, Bârlad, Calafat, Beszterce, Ţândărei (Ialomita megye) és Kolozsvár. Ez bizony sokkal inkább csúcsprofi scouting, mint ügyes tehetséggondozás, bár az elismerés ugyanúgy jár érte.

A Dinamo elleni vereséggel a CFR leszakadt ugyan az első két helyezettől, de most itt az alkalom újra összerántani a táblázatot. Ehhez viszont Lacinak rendbe kellene tenni a védelmet, mert a rájátszásban eddig minden meccsen kapott gólt a csapat – ez az alapszakaszban nem volt jellemző. Az eddig 6 pont ahhoz képest elfogadható, hogy négyből háromszor idegenben játszott a csapat, de a dobogós hely megtartásához itthon nem lehet hibázni. Abban biztosak vagyunk, hogy Peteleu beállítása mellett (Túlóra Lopesnek a LPF honlapja szerint 4 sárgalapja van már a rájátszásban, bár semmilyen forrásban nem szerepel, hogy a juhok ellen mikor és miért kapta) más változásokat is meghúz Laci: Antalnak lassan érik a kezdő, Nouviernek pedig a kispad. Lassan pedig Speharra is nagyon kíváncsiak leszünk.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Mincă – Peteleu, Larie, Horj, Camora – Gomelt – Antal, Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Eltiltva: Tiago Lopes. Sérültek: Neagu, Chiriţă.
Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Ţâru, Boli, Ganea – Roşu, Nedelcu, Purece – Chiţu, Ţucudean, Coman.