Az egyik vonat elment, a másiknak viszont még nyolc állomása is hátravan a célig, ami, mondjuk ki immár nyíltan: egy dobogós helyezés. Bonyolult, kiszámíthatatlan és rohadtul kiegyensúlyozott lesz ez a rájátszás, biztosra egyik meccsen se lehet menni, de lenne végre behúzni az első Craiova elleni jó győzelmet ebben a szezonban.

A temesvári meccs testileg-lelkileg kimerítő volt, de 24 órával később a CSU is hasonló 120 perces csatát vívott, ráadásul emberhátrányban, csak nekik sikerült megnyerni a szétlövést a Dinamo ellen. A pszihikai előny náluk, a fizikai viszont náluk van, egy nappal hosszabb regeneráció rengeteget számíthat ilyen körülmények között – főleg, hogy az oltyánoknál vészesen kezdenek elfogyni a hátvédek. Acka és Kay kirúgása után Popov és Barthé megsérült a Dinamo elleni meccseken, egyedül maradt Kelic maradt bevethető középen. Hogy Mulţescu egy szélsőhátvéddel vagy egy középpályással oldja meg a problémát, az már legyen az ő gondja. A góllövéssel is erősen hadilábon állnak, legutóbbi három meccsük egyaránt 0-0 volt, igaz, ebből kettő idegenben. Emellett második számú hazai albérletüket, Turnu Severint is elvesztették, Piteşti-en lesz a meccs, gyakorlatilag semleges pályán.

Nálunk Lacinak elsősorban a fejekben kell rendet tennie a temesvári meccs után. A Craiova egészen más focit tol, mint a Temesvár, ők aligha fogják tördelni és lassítani a játékot. Az elmúlt hetek egyik legnagyobb gondja Nouvier pocsék formája, talán érdemes lenne egyszer végre valaki mást is kipróbálni a balszélen. Deac sem megoldás, mert kár lenne csak beadásokra redukálni a játékát, Păun vagy Omrani kihúzása talán jobb lenne.

A csődvédelem alól most se jött ki a klub, ismét felbukkant egy újabb 30 ezer eurós követelés, a csődbíróság pedig május 26-ra tűzte ki az újabb tárgyalást. Kíváncsian várjuk az újabb jelentkezőket, mert valakik nagyon megérezték a pénzszagot.    

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Craiova: Calancea – Dimitrov, Kelic, Screciu, Briceag – Zlatinszki, Mateiu – Ivan, Gustavo, Bancu – Măzărache. Sérültek: Popov, Barthe.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Sorsa, Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Neagu, Chiriţă.