Szar dolog veretlenül, kapott gól nélkül kiesni a kupából, főleg egy olyan csapat ellen, amelynek 120 percen át a fetrengés volt az egyetlen taktikai fegyvere. Ugyanakkor az a csapat, amely 71 percnyi emberelőnyt képtelen kihasználni, nem is érdemel továbbjutást.

Tíz másodperc foci, fél perc ápolás, nagyjából ez volt a meccs ritmusa, a temesvári játékosok ugyanis minden elvesztett párharc után a földön maradtak és rinyáltak. A játékuk egyetlen célja a szabadrúgások kiharcolása volt, de sokra azokkal se mentek. A CFR pedig képtelen volt felgyorsítani a játékot, Laci túlságosan bízott a „lassú víz partot mos” stílusban, és bár időnként jött egy-egy helyzet, a csapat be volt oltva a góllövés ellen.

Pedig a Rust letalpaló Şeroni pirosa után megvolt az esély a győzelemre, de hiába cserélt egy bő negyedóra alatt hármat is Laci, nem tudott igazi nyomást gyakorolni a hazaiakra. Azzal, hogy a harmadik csere után Deac megint átkerült balra, a kétcsatáros játéknak sem sok értelme volt, mert egyedül Sorsától várhatták a beadásokat. Az ACS Poli pedig a hosszabbítás végéig sikeresen csalta a focit és húzta az időt, a 11-eseknél pedig Mincă hiába szerezte meg az előnyt a harmadik körben – jött Larie érthetetlen panenkázása, amit Curileac nem evett meg. Túlóra Lopes, Omrani vagy Bud lövéseinél féltem, hogy baj lehet, erre végül Deac ásta el a továbbjutást – a meccs hőse pedig a megboldogult CFR II ex-kapusa lett.

A meccs lélektani fordulópontjai hiába hozták helyzetbe a CFR-t, sem az emberelőnnyel, sem az ACS Poli kihagyott 11-esével nem tudott élni a csapat, és ez még az erőtlen játéknál is dühítőbb.  

Így játszotok ti

Mincă 6 A beadásokat lehúzta, egy 11-est is megfogott, nem rajta múlott.
 Tiago Lopes 5 Belement a kakaskodásba Croitoruval.
 Larie 5 Mi a fenének panenkázott?
 Horj 5 Faragta keményen Bărbuţot.
Camora 6 Most kivételesen hátul volt jobb.
  L. Rus 6 Addig keménykedett, amíg vele keménykedtek, ebből lett az emberlőny.
 Az 56. perctől Sorsa 5. Próbált ritmust váltani, de nem volt pontos beadása.
Gomelt 6 A vártnál támadóbb szellemben játszott, de 3 méterről illik eltalálni a kaput.
 Deac 5 A szögletei jók voltak, de amikor a balszélre került, megint eltűnt a játékból. Furcsa volt, hogy sokáig nem lőtt 11-est, aztán értettük meg, hogy miért.
 Juan Carlos 4 Teljesen kivonta magát a játékból.
 Szünetben Filipe 6. Jól osztogatott a középpályán, de a tizenhatos környékére alig ment.
 Nouvier 4 Most se ment neki.
  A 63. perctől Bud 5. Csak a hosszabbításban kapott jó labdákat.
 Omrani 5 A hosszabbításra elfogyott a szuflája, de már nem volt több cseréje a csapatnak.