Erősen elhanyagoltam a múlt héten a blogolást, egyrészt mert más dolgom is akadt, másrészt mert rettenetesen untam az előző két poszt kommentjeiben zajló parttalan vitát. De kedden újra valódi kupameccs lesz, a Vasutas
címvédőként a legjobb négy közé jutásért játszik Temesváron.

A sorsolásnál kegyes volt hozzánk Fortuna néni, mert ugyan idegenben játszik a csapat, cserébe viszont elkerülte a többi versenyben maradt topcsapatot. A Liga 1 felsőházában érdekelt másik négy csapat közül kettő ugyanis kiesik ezen a héten, ráadásul a többieknek 1-2 nappal sűrűbb lesz a programja. A jövő héten ugyanis lesz egy hétközi forduló is, azaz míg a CFR 12 nap alatt játszik négy tétmeccset (ebből az első hármat idegenben), a Viitorulnak tíz napba zsúfolódik be a programja.  

Az ACS Poli ugyan nincs rossz formában, a szezon során először a kiesőhelyről is elkerült, kérdés azonban, hogy mennyire fontos neki a Román Kupa? Főleg, hogy a Ligakupában besurrantak a döntőbe. Az biztos, hogy az összeállítástól függetlenül a Ionuţ Popától megszokott parasztfocit várjuk tőlük, ami a bajnokságban nagyon nem feküdt nekünk, csak két döntetlent kapartunk össze ellenük, úgy, hogy mindkétszer ők vezettek.

A legfontosabb tehát, hogy a Vasutas szerezze meg a vezetést, mert hátrányban már gólt kell rugdosni, nem az ellenfelet, ami jóval nehezebben megy nekik. Pihenőhét után Laci nem nagyon szokott alapembereket kihagyni, mivel azonban most nyolc napon belül jön egy Craiova–Dinamo–Viitorul sorozat, nem lenne meglepő, ha olyan játékosok is előkerülnének, akik nem sokat szerepeltek eddig tavasszal. Elsősorban Marcra és János Károlyra gondolok.

A lényeg a továbbjutás, mert a kupát még mindig könnyebb megnyerni, mint a jóbal bonyolultabb erőviszonyú bajnokságot. De legalább ilyen fontos lenne a hosszabbítás elkerülése is, még akkor is, ha a Craiova egy nappal később jétszik.

Az alábbi kezdőkre számítunk:

ACS Poli: Straton – Străuţ, Scutaru, Cânu, Şeroni – Artean, Soljic – Bărbuţ, Croitoru, Fucek – Popovici. Sérült: Doman.
CFR: Marc – Peteleu, Larie, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Antal, Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Neagu, Chiriţă.