A rájátszásban nincsen se könnyű ellenfél, se könnyű meccs, de azért valahol talán jó, hogy a bukaresti akolban lesz a Vasutas első fellépése a play-offban. A Steaua FCSB ugyanis az elmúlt másfél évben már-már Dinamo-szintű kellemes randevúvá változott számunkra, Dican Feri után idén Miriuţă Laci is 4 pontot összehozott ellene az alapszakaszban.

Egy mindenbe belekotyogó félanalfabéta tulaj és egy hozzá végletekig lojális, kapkodva improvizáló edző a jelek szerint képtelen eredményekre váltani a Liga 1 legértékesebb és legjobban fizetett keretét. A legnagyobb gondok a védelemben vannak, a legutóbbi 16 tétmeccsén csak kétszer úszta meg kapott gól nélkül a FCSB, miközben a kapusa kiemelkedően véd. Amíg azonban egyetlen hivatásos belső védő van a keretben, és folyamatosan improvizált jobbhátvéd van a pályán, ezen nincs mit csodálkozni. Alibec megszerzése óta ráadásul egyetlen (hangulat)emberre vannak kihegyezve a támadások.

A Steaua 2017-ben: 1 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség, 8-9-es gólarány
A CFR 2017-ben: 4 győzelem, 1 döntetlen, 0 vereség, 8-3-as gólarány

A sebzett vad persze mindig veszélyes, a Vasutasnak elsősorban higgadtságra lesz szüksége vasárnap este. A nagy kérdés, hogy Laci bevállalja-e az előző három meccs nyíltabb felállását, vagy feláldozza a Bud–Omrani duó egyikét, és két rombolót tesz a csapatba? Egy hónapja, a Fellegváron, néha kicsit túl könnyen átrohantak a középpályán a juhok, amikor Laci két elsősorban játékszervezésben, passzban erős játékostól várta a labdaszerzéseket.   

Új bajnokság kezdődik most a CFR számára, amelynek minden meccse bónusz. Álmodozni, hinni kell és lehet, de egyelőre még nem legyen elvárás a bajnoki cím. A play-off is úgy jött össze, hogy szép fokozatosan, lépésről lépésre haladt a célja felé a csapat. Egy hasonlóan felépített rájátszással az eredménytől függetlenül elégedettek leszünk.

A play-off csapatok kereteinek értéke a Transfermarkt alapján: 1. Steaua 20 millió euró, 2. Astra, 15,45 millió, 3. Viitorul 14,38 millió, 4. Dinamo 13,90 millió, 5. Craiova 11,85 millió, 6. CFR 11,65 millió.
A play-off csapatok oddsa a bajnokság megnyerésére: 1. Steaua 1,95, 2. Viitorul 3,50, 3. Astra és CFR 7,00, 5. Dinamo és Craiova 9,00.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

FCSB: Niţă – Ov. Popescu, Bălaşa, Tamaş, Momcsilovics – Pintilii, Muniru – Jakolis, Tănase, De Amorim – Alibec. Eltiltva: Moke.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – L. Rus, Gomelt – Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Neagu, Chiriţă.