Másfél forduló és egy korábbról elmaradt meccs van még hátra a Liga 1 alapszakaszából, és ezek kétharmada, összesen nyolc mérkőzés lehet még hatással a rájátszásért folyó harcra. Öt csapat harcol továbbra is négy helyért, de ami a Vasutas számára a legjobb: sorsa még mindig kizárólag a saját kezében van.

A Craiova immár hármas vereségsorozata miatt továbbra sem nagyon érdemes számolgatni, mert csak belebonyolódik az ember a forgatókönyvekbe. Ezek közül a CFR képlete még az egyszerűek közé tartozik: 4 pont kell a Iaşi és a Viitorul ellen, és akkor megvan a play-off. Aki továbbra ki van szolgáltatva a többiek botlásainak, az a Dinamo.

Hétfő este a Vasutas a többi eredmény ismeretében zárja a fordulót Iasş-ban. A CSM Polit ősszel, hazai pályán kétszer is sikerült legyőzni, ráadásul a múlt heti temesvári vereséggel elszálltak a moldvaiak (amúgy is halvány) elméleti esélyei a legjobb hat közé jutásra. Az új évben otthon még nem játszottak az Astra elleni meccs halasztása miatt, formájukról viszont sokat elárul, hogy 1 pontot szedtek össze két olyan kiszálláson (Pandurii + Temesvár), ahol esélyesek voltak. A legnagyobb kérdés velük kapcsolatban a pálya állapota lesz.

A CFR ugyan sérülés miatt a szezon végéig elvesztette Neagut és Chiriţăt, utóbbi miatt ismét a teljesen eltérő poszton szereplő Păunra és Horjra csökkentek Laci bevethető U21-es játékosai, hacsak nem próbálkozik meg az eddig egy percet sem kapó, de a 2017-es meccseken a tartalékok közé rendszeresen nevezett Sârbuval. Az elmúlt két meccsen alapján most is Păun fog kezdeni, valószínűleg ismét árnyékékben, mert a széleken van bőven egyéb opció is. A nagy kérdés Deac pályán elfoglalt pozíciója és feladatköre lesz, mert box-to-box középpályásként eddig nem villogott, bár két meccsen így is összehozott 1 gólt és 1 gólpasszt. Mi lesz, ha majd jól is játszik?

Hét közben változás volt a szakmai stábban is, ugyanis Barta Gábor (fotó) erőnléti edző átigazolt a Videotonhoz. Másfél évtizedig szolgálta a klub, előbb fizioterapautaként, majd erőnléti edzőként dolgozott az összes edző mellett, Ciorceritől Miriuţáig. Helyére Cristian Dragotă került, akkor szintén régi motoros a klubnál, az ifik erőnléti edzőjeként kezdte, de Minteuan, Andone, Paulo Sergio és Trică mellett már dolgozott a felnőtt csapatnál is.

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Iaşi: Caparco – Bosoi, Mihalache, Frăsinescu, Ţigănaşu – Ciucur, Mitics, Răuţă, Ştefănescu – Cristea, Golubovics. Sérültek: Târşa, Danale. Eltiltva: Bőle, Stenio.
CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – L. Rus – Sorsa, Deac, Păun, Nouvier – Omrani. Sérültek: Filipe, Neagu, Chiriţă.