Elméletileg a tavaszi szezon legkönnyebb meccse jön péntek este a Vasutas számára, de tudjuk, milyen nyögvenyelősek tudnak lenni az ilyen kötelező győzelmek. Az ASA egy teljesen reménytelen, jövőkép nélküli csapat, de arra még mindig képes, hogy elrontsa az aktuális ellenfél játékát.

A két februári meccsen nemhogy gólt nem lőttek a vásárhelyiek, de helyzetük se nagyon volt, a védelmük viszont csak egyet engedett az Astrának és semmit az ACS Polinak. Rombolni, vagdosni tudnak csak, ezért lenne fontos a vezetés korai megszerzése, mert az őszi, idegenbeli meccs is megmutatta, hogy hátrányból fordítani képtelenek. Pedig akkor valamivel jobb keretük is volt.

Laci nagyon megvariálta a csapatot Medgyesen, ráadásul gyorsan tudott változtatni is, amikor nem működött az eredeti taktika. Nagy kérdés, hogy hazai pályán is bevállalja-e a kétcenteres játékot? Ez annyiban lenne indokolt, hogy most ismét bevethető a keret kulcspasszokra leginkább alkalmasabb játékosa, Deac.

A táblázatot szerdán ismét megkavarta a nemzetközi Sportdöntőbíróság, a Gaz Metan lélegzethez jutott a három visszakapott pontjával, azonban a hátralevő programja (Voluntari idegenben, FCSB otthon, Craiova idegenben) messze a legnehezebb a play-offra hajtó csapatok közül. A rájátszási helyzet picit egyszerűsödött a múlt héten, jelenleg így áll a dolog:

# A Viitorul (48 pont) után a FCSB (42) is bejutott a rájátszás felsőházába.  
# Craiovának (40) még 2 pont kell a play-offhoz, de a Dinamo első pontvesztésénél bejut.
# Medgyesnek (38) egy győzelem kéne a továbbjutáshoz.
# A CFR (34) számára 7 pont biztosan play-offot jelentene, de ez a szám a Dinamo minden pontvesztésével csökken.  
# Az Astra (32) és a Dinamo (32) párharca egyelőre megjósolhatalan, a bajnok mellett az eggyel több hátralevő meccs szól, az egymás elleni eredmény (4-1 és 2-2) és a giurgiuak Európa Liga-szereplése viszont a bukarestieknek jelent előnyt.

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – Antal, L. Rus, Deac, Nouvier – Omrani, Bud. Sérült: Filipe.
ASA: Pap – Velayos, Rugalasz, M. Constantin, Mendy – Balgiu, G. Mureşan, Candrea – Nicoliţă, Bâtfoi, C. Rus.