Elkerülte a nagyokat a hétfői sorsoláson a Vasutas, ennek ára viszont, hogy idegenben játsza majd a negyeddöntőt a Román Kupában, valamikor március 28-30. között. Az ACS Poli a kívánságlista közepén szerepelt, a Tisztelt Asztaltársaság több mint egyharmada inkább Mioveni-t választotta volna.

Román Kupa, negyeddöntők

Viitorul–Astra Giurgiu
CSU Craiova–Dinamo
CS Mioveni–FC Voluntari
Temesvári ACS Poli–CFR

Temesvári csapattal kétszer játszott eddig a kupában a CFR, mindkétszer a Marian Iancu-féle Poli AEK ellen, semleges pályán. A 2006–2007-es szezonban a temesváriak nyerték 2-0-ra a Vajdahunyadon rendezett nyolcaddöntőt, Andrei Cristea duplázott. A CFR összeállítása: Stănciou – Panin, Jula, Cadú, Miclăuş –Florin Dan (Mojica, 72.), Minteuan, Coroian (Tilincă, 57.) – Semedo, Chihaia (Anca, 57.), Surdu. Edző: Cristiano Bergodi.

A visszavágás ideje 2009 április 29-én, Târgu Jiu-ban jött el, a Vasutas sima 3-0-al húzta be a döntőt, a gólokat Deac, Peralta (11-esből) és Culio lőtte. Toni Conceicao volt az edző, a felállás pedig: Nuno Claro – Tony, G. Mureşan, Hugo Alcantara, Panin – Dani – Mara (Diego Ruiz, 81.), Peralta (Alvaro Pereira, 58.), Deac (Dubarbier, 69.), Culio – Yssouf Koné.