Szokatlanul korán, jó eséllyel mostoha időjárási körülmények között, de a hétvégén már beidul a „tavaszi” szezon. Öt forduló van hátra az alapszakaszból, és a rájtászás tekintetében egyelőre csak annyi biztos, hogy Vásárhely és Temesvár már nem juthat a legjobb hat közé.

A többiek igen, bár az már tényleg csak matematikai esély, hogy Chiajna vagy a teljes keretét elvesztő Pandurii ötből ötöt nyer, miközben a CFR maximum egy pontot szerez. Ugyanakkor a Viitorulnak csak 2, a Steauának FCSB-nek csupán 5 pont kell a felsőházhoz, vagy még annyi se, ha az Astra csak egyetlen meccset is veszít. Reálisan nézve, öt csapat harcol a maradék négy helyért, hacsak a táblázat „szürke zónájában” levő, egyaránt 25 pontos Botoşani, Iaşi, Voluntari trió valamelyike meg nem táltosodik.    

A rájátszásra hajtó csapatok programja

Craiova (37 pont): Voluntari (otthon), Botoşani (idegenben), FCSB (otthon), Dinamo (idegenben), Medgyes (otthon)

Medgyes (34): Temesvár (idegenben), CFR (otthon), Voluntari (idegenben), FCSB (otthon), Craiova (idegenben)

Dinamo (32): Viitorul (otthon), Chiajna (idegenben), Botoşani (otthon), Craiova (otthon), Pandurii (idegenben)

CFR (30): FCSB (otthon), Medgyes (idegenben), ASA (otthon), Iaşi (idegenben), Viitorul (otthon)

Astra (29): ASA (otthon), Iaşi (idegenben), Viitorul (otthon), Chiajna (idegenben), Botoşani (otthon).

Botoşani (25): Chiajna (otthon), Craiova (otthon), Dinamo (idegenben), Pandurii (otthon), Astra (idegenben)

Iaşi (25): Pandurii (idegenben), Astra (otthon), Temesvár (idegenben), CFR (otthon), Voluntari (idegenben)

Voluntari (25): Craiova (idegenben), FCSB (idegenben), Medgyes (otthon), ASA (idegenben), Iaşi (otthon).

Az előző szezonban a februári meccseken már nem változott az első hat csapat, de akkor nem öt, hanem csak három mérkőzés volt hátra az alapszakaszból. Most rengeteg tényezőn múlhat a dolog, ha például a téli játékosmozgásokat nézzük, akkor a Dinamo látványosan, de a Viitorul és a Medgyes is meggyengült – de erről majd lesz külön poszt. A Craiova, a Dinamo, a CFR, az Astra és Botoşani háromszor fog otthon játszani, és csak kétszer idegenben, a Medgyes, Iaşi, Voluntari triónak viszont már csak 2-2 hazai meccse maradt. És hát pontegyenlőség esetén ott vannak az egymás elleni eredmények, amelyeknél nem számoltunk ki minden variánst. A CFR ebben jól áll Dinamo, az Astra és a Voluntari ellen, rosszul a Craiovával és a Botoşani-nal szemben, Medgyessel és Iaşi-sal pedig még játszik, egyaránt idegenben. 

A programot elnézve, egyrészt még elég sok egymás elleni meccs van hátra, hogy változhasson a helyzet, de eljászottunk a gondolattal, hogy összehasonlítsuk az egyes programok erősségét. Ehhez összeadtuk az egyes csapatok hátralevő ellenfeleinek eddigi pontszámát, úgy, hogy a levonásokat nem vettük figyelembe, azaz Medgyest 37, a CFR 36, a Panduriit 24, Temesvár 22, az ASA-t pedig 18 ponttal számoltuk. Minél nagyobb az adott csapat ellenfeleinek összpontszáma, annél nehezebb a hátralevő program. Ez a sorrend jött ki: CFR 162, Medgyes 160, Craiova 159, Voluntari 157, Dinamo 145, Botoşani 139, Iaşi 136, Astra 135.