Két hét híján egy éve volt, hogy a Cipruson edzőtáborozó Vasutas felkészülési mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett az orosz élvonalban szereplő FK Ufa csapatától. Most azonban sikerült visszavágni, ráadásul hála a Baskírföld egymiliós fővárosában székelő klub honlapjának, meg is is tudtuk nézni a meccset.

Hogy mennyire megváltoztak azóta a dolgok, azt a CFR kezdője tükrözte a legjobban, a tavalyiból mostanra csupán Camora és Filipe maradt. A két új szerzemény a pálya tengelyében játszatta Laci, így aztán Deac egyfajta box-to-box középpályást játszott, Bumba pedig árnyékéket Bud mögött, a többi poszton a megszokott emberek szerepeltek. Taktikai téren újat nem láttunk, Laci egészpályás letámadása a második félidő közepéig tökéletesen működött, az Ufa nem tudta kihozni saját tárfeléről a labdát.

A CFR támadásaiban a balszél játszotta a főszerepet, a meccs elején Nouviertől indult a Bud lesgóljáig eljutó támadás, és Camora felfutásaiban is megvolt a szokásos lendület. Bumba középen nem sok vizet zavart, amikor viszont kimozgott oldalra (ő is főként balra), akkor jól szállt be a kombinációkba. A legnagyobb változás a középpályán volt, hiszen az ősszel megszokott labdaszerző (Rus) + osztogató (Filipe) játékosokból álló blokk Deac bekerülésével két hasonló stílusban, a feladatokat egyformán elosztó focistákból álló csapatrészé alakult át.

CFR–FK Ufa 2-0

Gólszerzők: Bud (45+., 11-esből), Omrani (84.)

CFR: Mincă (Marc, 46.) – Peteleu (Tiago Lopes, 46.), Larie, A. Mureşan (Horj, 64.), Camora – Deac (Gomelt, 58.), Filipe – Sorsa (Chiriţă, 62.), Bumba (Juan Carlos, 46.), Nouvier – Bud (Omrani, 46.)

Ufa: Selija – Sztockij (Filin, 46.), Alikin (Szafronidi, 46.). Zsivogljadov (Divejev, 75.), Nyikityin (Bezdenyezsnyih, 45.), Szuhov, Zaszejev (Vanek, 60.), Obljakov (Zubarjov,  60.), Paurevic, Sly, Krotov (Vatyutyin, 60.)  

A vezetés egy kezezés miatt befújt 11-esből jött össze az első félidő végén, amelynél az orosz stáb vagy öt percen át reklamált a bírónál. Filipe elsőre gyatrán a kapusba rúgta, de a bíró megismételtette (az oroszok ekkor már egy perces pofázással is beérték), másodjára pedig Bud beverte a léc alá.

A második félidő a cserék ellenére is sokáig az Ufa térfelén folyt, csak a 70. perc környékén szorult be rövid időre a Vasutas, ekkor volt két orosz helyzet is. Aztán János Károly kétszer is kiugratta Omranit, aki mindkét ziccerét belőtte, de az elsőt beintették lesnek. Évkezdésnek az eredmény és a játék is megfelelő volt, várjuk a folytatást.