astra_cfrA pályán megszerzett pontok alapján immár a CFR a Liga 1 első helyezettje, de a fránya mínusz hattal is már csak ötre van a nyáj. A dobogó már csak kettőre, miközben a rájátszásra hajtó riválisok kezdenek leszakadni, a gyors gólokkal megzavart, majd kibekkelt Astra például már kilenc pontos hátrányban van.

Laci két váratlant is húzott Giurgiuban, nehéz eldönteni, hogy Vâtcă beállítása vagy Păun árnyékék szerepkörbe állítása volt a meglepőbb. De mindkettő bejött, a Vasutas két teljesen eltérő félidővel idén másodszor is verte a bajnokot. Ismét bebizonyosodott, hogy a csapatjáték ki tudja nyírni az egyéniségeket, a mindent Budescu és Alibec villanásaira építő Astra hiába lőtt egy bődületesen nagy gólt, ha az első félidőben a védelme mondott csődöt, a másodikban pedig minden támadása lepattant a CFR tizenhatosánál felhúzott falról.

Annyiban nagyon hasonlított a meccs a Dinamo tíz nappal korábbi leverésére, hogy a CFR gyors gólja most is meghatározta a játék képét. A Pandurii ellen eltűnt önbizalom szinte azonnal visszajött Bud fejesével, és ezen Alibec bombája sem változtatott: szinte azonnal visszavette a vezetést a csapat. A letámadás ismét jól működött, Păun labdaszerzéseiből jött Sorsa ziccere, majd Bud lesre futott helyzete. Ugyanakkor viszont amikor átjött a felezővonalon az Astra, szinte egyből veszélyes lett, mert lendületből vihette a hátvédsorra a labdát.

Ezt szünet után Laci azzal próbálta kiküszöbölni, hogy feladta a letámadást, és beállította a tizenhatost védeni a csapatát. (A meccs után elismerte, hogy ez teljesen tudatos döntés volt.) Ekkor negyedórán át rossz volt nézni a meccset, Budescuék szinte percenként lőttek, de Vâtcă addigra már kellően bemelegedett. A 60. perc után azonban már ismét sikerült megtartani a labdát, a taktikai faultokat a kaputól egyre távolabb követte el a csapat, a nyomás pedig egyre inkább csökkent. A végjátékban már ismét a CFR kontráiban volt a nagyobb veszély, de Omrani léhasága miatt a legtöbb nem jutott el lövésig, a legvégén pedig Camora mutatta meg ismét, hogy nem a helyzetkihasználás az erőssége.    

astra_cfr_andrei_muresan

A győzelem azonban alig hat lövéssel is meglett (Laci szavaival: győzni akartunk, nem szépen focizni), most már talán kicsit nyugodtabban lehet előre tekinteni és egyre kevésbé hátra: a Botoşani 4, a Pandurii 5-re, a többieket pedig lassan el is lehet felejteni.  

Így játszotok ti

Vâtcă 7 Az elején bizonytalan volt, meglátszott rajta a meccshiány, aztán szünet után már bravúrjai is voltak.
Tiago Lopes 5 A csapat leggyengébb védője, Junior Morais túl sokszor mögé került.  
Larie 6 A labdakihozatalokkal most mellőzte, de hátul ismét kemény és precíz volt.
A. Mureşan 6 Lazán elfejelgette a beadásokat.
kicsi_sargalap Camora 6 Meggyűlt a baja Stannal, rákényszerült a faultokra.
L. Rus 5 Nem mindig tudta megállítani Budescut, sokat szabálytalankodott.
kicsi_gol kicsi_le Filipe 7 Gólpassz, kiharcolt és belőtt 11-es az első félidőben, csendes védőmunka a másodikban.
kicsi_fel kicsi_sargalap A 87. perctől Ene. Ennyi idő alatt is összerugdosott egy sárgát.
kicsi_sargalap Sorsa 7 A második félidő leghasznosabb támadója volt a rengeteg kiharcolt szabadrúgással.  
kicsi_le Păun 6 A letámadásban volt nagyon hasznos, két labdaszerzéséből is helyzet lett.
kicsi_fel A 81. perctől Chiriţă. Azonnal meglátszott egy pihent, gyors ember beállása, a végjátékban újra lettek értékelhető támadásai a csapatnak.
kicsi_sargalap Nouvier 5 Küzdött, hajtott, de nagyon nincs formában.
kicsi_gol kicsi_le Bud 7 A csatárösztöne most is hibátlan volt.
kicsi_fel A 77. perctől Omrani. Elönzőzött pár ígéretes kontralehetőséget.