cfr_botosani_juancarlosEddig többnyire nyitotta, a közeljövőben inkább zárni fogja a fordulót a Vasutas, a következő öt meccsből ugyanis négyet hétfőre tett a LPF. Az utolsó válogatott szünet előtt egy győzelemmel megragadhatna a play-offot érő helyeken a csapat, meg hát illene is visszavágni Botoşani-nak a májusi és júliusi vereségekért.

Azok a meccsek azonban idegenben voltak, itthon eddig 5-ből 5 győzelem a CFR mérlege a Botoşani ellen, azok közt is a kétgólos sikerek voltak a legszorosabbak: 18-2 a fellegvári meccsek gólaránya. Könnyű azért nem lesz, a bukovinai csapat a szezon eleje óta folyamatosan play-off helyen áll, a harmadik legtöbb gólt lőtte, főleg a középpályássora termel kiemelkedőn.    

A CFR játéka és eredményessége viszont pont a botoşani-i vereség után kezdett el fokozatosan emelkedni (erről majd a válogatott szünetben lesz poszt), a Fellegvár pedig már 11 hónapja bevehetetlen. Ráadásul egy apró morális sikert is elkönyvelhetett a klub az elmúlt héten: állásfoglalásra kényszerítette a Ligát a pontlevonás módozatáról – így legalább egyértelműen kiderült, hogy Mitrannak csak a szája járt, szó sincs másfajta számolásról, mint korábban.

Miriuţă Laci szerdán 56. alkalommal meccsel a CFR edzőjeként, ezzel befogva George Ciorcerit a harmadik helyen – már csak Andone (77) és Toni Conceicao (60) áll előtte a Pászkány-korszak trénerei közül. Egy végigvitt szezonnal mindkettőjüket megelőzheti. Hiányzó sincs ezen a meccsen, ami ritkaság ebben a szezonban.

Két apró statisztika szól csak a Vasutas győzelme ellen, egyrészt az idei hazai meccsek eddig állandó győzelem–döntetlen ritmusa (legutóbb ugyebár verték a Iaşi-t a fiúk), másrészt, hogy az első hat helyen állók közül idén eddig csak a nyájat tudta legyőzni a csapat, azt is idegenben. Igaz, csak a Dinamo és a Craiova ellen volt itthon a meccs, utóbbi pedig speciális helyzet volt a korai emberhátrány miatt.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Camora – L. Rus, Filipe – Sorsa, Juan Carlos, Nouvier – Bud.
Botoşani: Iliev – Dimitrov, Burcă, Miron, Muşat – Willie Barbosa, Vasvári, Fülöp I. – Golofca, Matulevičius, Astafei. Sérült: Elek.