cfr_iasi_jakolisKét hét szünet után újraindul az élet a mioritkus ligában is, éppen a Fellegváron. Az ellenfél az a CSM Poli Iaşi lesz, amely ellen Laci első kolozsvári ténykedésének búcsúmeccsét játszotta, és amely edzőváltás után próbál magára találni. Két volt Fradi-játékos csap össze először edzőként.

Az elmúlt két hét a sebek nyalogatásával telt el, nagy kérdés, hogy Camora bevetésére kerül-e, másrészt pedig hogy Bud és Omrani közül ki lesz a kezdő? Azt ugyanis nagyon nem tudjuk (még) elképzelni, hogy az első perctől egyszerre legyenek a pályán. A többi poszt nagyjából adott, Păun bordasérülése tovább betonozza Horj helyét a kezdőcsapatban, Andrei Mureşant pedig már Vásárhelyen és a Medgyes elleni edzőmeccsen is a középpályára tette Laci.

Az ismét Poli névre is hallgató Iaşi-nál pocskébb formában levő csapat nincs a bajnokságban, a legutóbbi 10 meccséből csak egyet tudott megnyerni (3-2 a Pandurii ellen). Niccolo Napoli kontrafociját túlságosan kiismerték már az ellenfelek, másrészt az első nagyobb sérüléshullámnál meglátszott, hogy milyen vékony a kispad.

A botrányos körülmények között kirúgott olasz helyére kissé váratlanul az eddig csak olténiai és ciprusi kluboknál, vagy Piţurcă örökös másodedzőjeként dolgozó Eugen Neagoe ment Moldovába, akinek hagyományosan nem megy a CFR ellen, bár egyetlen győzelmét pont a Fellegváron aratta ellenünk, még 2008 áprilisában. Könnyű dolga nincs, egy morálisan is szétesett társaságot kellene felráznia, amelyben meghatározó játékosok sérültek.      

Miriuţă a Iaşi ellen    3          2          0          1          7-4       6 pont

Neagoe a CFR ellen    5          1          0          4          3-8       3 pont

A sorminta CFR-győzelmet ígér, hiszen az eddigi hat hazai bajnokin felváltva jöttek a győzelmek és a döntetlenek, és hát legutóbb csak egy pont jött össze a Medgyes ellen.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Mincă – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – Sorsa, L. Rus, Filipe, Nouvier – Ruiz, Bud. Sérültek: Păun, Gomelt.
Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Saric, Sato – Ciucur, Mitics, Târşa, Bădic –Boiciuc, Piccioni. Sérültek: Bőle, Ciucă, Mihalache.