vitorbruno1Érdemeik elismerése mellett a klub felbontotta Dani Coelho és Vitor Bruno szerződését, a tavaly nyáron csomagban érkezett portugál távozása az első hivatalos információ a keret alakulásáról, Ha ehhez hozzávesszük, hogy Gomelt és Beleck kölcsönadása lejárt, érdemes megnézni, milyen játékosokra is van leginkább szüksége a csapatnak.

Eszerint jelenleg 22 profi szerződéssel rendelkező játékosa van a CFR-nek, az alábbi megoszlás szerint: 3 kapus, 1 jobbhhátvéd, 5 belső védő, 1 balhátvéd, 3 védekező középpályás, 2 támadó középpályás, 3 szélső, 4 csatár. Látszatra nem is rossz, de ebben benne van az elmúlt szezonban is csak perceket kapott Veres és Carter, valamint a tétmeccsen még egyszer sem szereplő Horj is. Andrei Mureşant belső védőként vettük figyelembe, de ő akár rombolót is jászhat a középpályán.

Ideális esetben, ha a piacképes játékosok közül nem ad el senkit a klub (ami teljesen valószínűtlen forgatókönyv), akkor csak 1-1 jobb és balhátvédre, valamint még egy szélsőre lenne tehát szükség. Ha elmegy valamelyik húzóember, akkor természetesen az adott posztra is kell majd helyette valaki. A klubot ismerve nem lepne meg, ha a két szélsőhátvéd-tartalékot megoldanák egyetlen emberrel, aki Túlóra Lopeshez hasonlóan mind a két oldalon tud játszani. És arra pedig nagy összegben fogadnék, hogy augusztus végén, az átigazolási szezon utolsó napjaiban érkezik egy-két kölcsönjátékos a portugál vagy olasz piacról.