newsNagyon röviden az elmúlt két nap legfontosabb híreiről, mert sok a munka, jön az Európa-bajnokság és valamikor még a szezon statisztikáit is össze kéne rakni valamikor.

# Pászkány és Mureşan ellen vádat emelt a DIICOT, sikkasztás, pénzmosás, adócsalás és egyéb finomságok szerepelnek a tételek között. Mindkettejük ellen 60 napos bírósági felügyeletet rendeltek el – azaz mégiscsak van köze a volt tulajdonosnak a klubhoz. Hosszú tárgyalásra számítunk.

# Ehhez kapcsolódó kérdés: kié lesz most az aláírási jog a klubon belül? Zăvăleanu csődbiztos? Esetleg Panin?    

# A szövetség képtelen időpontot találni a Szuperkupának, ők augusztusra szeretnék halasztani, az Astra pedig már júliusban, a BL-selejtezői előtt túl lenne rajta. Igazuk van. A helyszín állítólag Medgyes lenne, végre rájöttek, hogy kár erőltetni a bukaresti arénát.  Döntés a jövő hétre halasztva.

# Próbáltam megkeresni, hogy mikor kezdődik a bajnoki szezon, de hivatalosan sehol sincs erről info. Az angol Wikipedia – forrásmegjelölés nélkül –  július 9-et ír, ami ireálisan korai lenne.   

# Az átigazolási időszak legalább már megvan, eszerint június 14. és szeptember 5. között lehet új játékosokat szerződtetni. A téli transzferperiódus január 24. és feburár 20. közé esik.