chijana_cfr_jakolis11Pontosan annyi kedvem volt posztot írni a chiajnai meccsről, mint amennyi a csapatnak volt focizni. Hiába rázta fel szünetben Conceicao jó cserékkel az életunt társaságot, a végén egy kapushibán elment a meccs – pedig a második félidei játékért egy pontot azért megérdemelt volna. De végül az nyert, akinek jobban kellett a győzelem.

A kupadöntő 120 percét végigjátszók közül csak Camora és Petrucci volt a pályán, miközben öt olyan játékos is kezdett, aki egyáltalán nem játszott a fináléban. Egy elnézett beadás (Tînc volt a legfőbb ludas) miatt már az 5. perctől futhatott volna az eredmény után a csapat, ha lett volna kedve futni. De Camorát leszámítva senkinek sem volt, úgyhogy maradt a Dinamo elleni taktika, és 30-ról lődözgetett a csapat.

Toni már szünetben behozott két új támadót, de igazán csak Jakolis beállása után pörgött fel a csapat. A Chiajna azt hitte, ki tudja bekkelni az 1-0-t, de egyszer sikerült mögéjük kerülni, és egy olyan akciósorozatból egyenlíteni, amely során Colţescu játékvezető sorozatban hibázott mindkét csapat kárára:

# Eleve a tizenhatoson kívül történt a szabálytalanság.
# Mivel gólhelyzetet akadályozott meg, Bucuricát ki kellett volna állítani, megúszta sárgával. (Június 1-től már szabályos a döntés, de most még jár piros is.)
# Cristian 11-esét meg kellett volna ismételtetni, mivel Camora, Juan Carlos és egy chiajnai játékos is belépett a tizenhatosba a lövés előtt. Ez volt amúgy a CFR első kihagyott büntetője a 2015/2016-os szezonban.

De az valahogy sosem jelent jót, ha bajnoki meccsen Beleck a gólszerző, immár harmadszor kapott ki 2-1-re a csapat a kameruni gólja után. A legfőbb vétkes ezért Vâtcă, aki eléggé potyaízű gólt kapott a rövid alsóba, bár Purece elengedéséért Goiannak is jár a fejmosás. A végén Nouvier hozhatott volna egy pontot, de a Concordiánál megvolt a nálunk most hiányzó kapusbrvaúr.   

Így játszotok ti

Vâtcă 4 Egy nagy bravúr az elején, egy csúnya potya a végén.
Dani 5 Miután úgy arcon csapták, hogy eleredt az orra vére, elkezdett harcosan focizni.
Goian 4 Egy hibája volt, de azon elment a meccs.  
Tânc 4 Az első gólnál Goiant fogta a csatár helyett.
kicsi_sargalap 
Camora 6 Végighajtotta a meccset, beadott, lőtt, harcolt.
kicsi_le Gomelt 5 Kétszer is rálőtte 30-ról, de nem találta el a kaput.
kicsi_fel kicsi_sargalap Félidőben Juan Carlos 6. A szokottnál mélyebbről indulva próbálta megbontani a védelmet.
kicsi_le Vitor Bruno 5 Próbálkozott betörésekkel és cselezéssel is, de hiába.
kicsi_fel kicsi_gol Félidőben Beleck 6. Addig gyötörte a védőket, amíg begyötörte az egyenlítést.   
Petrucci 5 Mindenütt ott akart lenni, de emiatt néha zavarta a társait.
kicsi_sargalap kicsi_le Filipe 4 Olyan felesleges volt, hogy Petrucci vette el tőle a labdát.
kicsi_fel Az 56. perctől Jakolis 6. A gyorsasága hozott egy büntetőt.
Nouvier 4 Lelkesen kezdett, de megint hamar beleszörkült a meccsbe.
Cristian 4 Nagyon bizonytalanul lőtte a 11-est.