cfr_voluntari_cristianSzokás mondani, hogy a forgatókönyvet az élet írja, de a román bajnokság pillanatnyi menetrendjét sajnos egy haláleset írta át. Patrick Ekeng tragédiája után a FRF kissé túlzásba esve még a Liga 3 mérkőzéseit is törölte – de a kupadöntő halasztásával a Dinamo érintettsége miatt maximálisan egyetértünk.

Az már viszont pech, hogy a másik igazán érintett csapat éppen a CFR, amely múlt pénteken feleslegesen óvta kulcsembereit egy esetleges sérüléstől vagy eltiltástól. Elment ezen három bajnoki pont, most pedig még nagyobb dilemma előtt áll a vezetés, mivel ha ismét kihagyja Camoráékat, akkor már meccshiányról beszélhetünk esetükben. Nem irigyeljük Toni Conceicaót, bár a klubot ismerve, nem biztos, hogy övé az utolsó szó. Éppen ezért most se tippeljük meg a kezdőcsapatot.

Péntek este az alsóház legrosszabb formában levő csapata jön a Fellegvárra, a Voluntari zsinórban ötször kapott ki amióta Hamed Koné megsérült. A modern fociban azért nem függhet ennyire egyetlen embertől egy együttes játéka. Arra viszont nagyon kíváncsiak vagyunk, be merik-e vállalni Bornescu szerepeltetését – az idegbeteg kapus a négy évvel ezelőtti balhés városi rangadók óta nem lépett pályára Kolozsváron a CFR ellen. Amúgy ez az a meccs, amelyen a KVSC matematikailag is bebiztosíthatja a jövő évi Liga 1-es tagságot, bár valahogy nem tudjuk elképzelni, hogy Temesvár mindent megnyerne a hátralevő négy fordulóban.