ganea_mudura_64971000A spanyolok jöttek és mentek, mi pedig folytatjuk a bajnokságot, megintcsak idegenben, ez a március a kiszállásokról szól, aztán majd áprilisban szinte csak itthon játszik a Vasutas. A soros ellenfél a Voluntari, a meccs pedig ismét a Dinamo-pályán lesz, mert Mitica csak ígérgeti a stadion-építést, de továbbra is albérletben játszanak.

Ez az a meccs, ahol a CFR egy győzelemmel akár le is szakíthatja az alsóház alsóházát, ugyanakkor egy vereség tényleg belerántaná a csapatot a kiesés elleni küzdelem zavaros vizeibe. A Petrolul elleni játék után tényleg csak a helyzetkihasználást lehet számon kérni a fiúkon, ennyi lehetősége most biztosan nem lesz a csapatnak, szóval jó lenne pontosabban lőni.

A Voluntari ugyan tavasszal “megtáltosodott”, de ezt főként a Steauától és Viitorultól kölcsönkapott játékosoknak köszönheti. Ganeánál undorítóbb figura nem nagyon van a Liga 1 edzői között, Rejtő mesternél (aki pont ma 111. éve született) biztosan Fojtogató lenne a beceneve. De a rájátszás első napján elszenvedett craiovai vereségük is mutatja, hogy verhető csapat.

Ehhez elsősorban az kéne, hogy Toni Conceicao az első perctől kezdve vállalja el a kétcsatáros játékot (tippünk: nem fogja, csak ha megint ég a ház), mert Bud és Cristian jól kiegészíti egymást, miközben ha két támadó középpályás van az egy szem center mögött, akkor Petrucci és Ruiz inkább kioltja egymást. Păun az U21-es válogatottban van Walesben, de ő amúgy sem meghatározó tényező mostanában, ráadásul az ilfoviaknak is lesz két hiányzójuk ugyanebből au okból.  

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Voluntari: Calancea – Alcénat, Spahija, Novakovics, Barna – Moke, Maftei – L. Rus, Achim, Kone – Bălan. Hiányzók: Ţâru, Voduţ (U21-es válogatott).
CFR: Marc – Dani, Larie, Goian, Camora – Gomelt – Jakolis, Ruiz, Petrucci, Nouvier – Cristian. Sérültek: Mincă, Guima, Filipe, Tiago Lopes. Hiányzik: Păun (U21-es válogatott).