cfr_temesvar_paun1Ha abból indulunk ki, hogy az ACS Poli az egyetlen csapat, amelyet oda-vissza vert az alapszakaszban a Vasutas, akkor bizakodóan várhatjuk a vasárnap délutáni temesvári meccset. A román futball bonyolult érdekviszonyaira gondolva viszont azonnal felmerül a kérdés, mennyire akar beleszólni a CFR a kiesésről szóló küzdelembe?

A csapat tavaszi eredményeit elnézve, főként a iaşi-i győzelem után épeszű ember nem veszi be a klubvezetés dumáját, miszerint a csapat a kiesés elkerüléséért küzd. Ennek a CFR-nek a pontlevonások ellenére illik megnyernie a 7-14. csoportot. Csakhogy ott vannak a fránya érdekek. A bukarestieké egyértelmű: megmenteni Voluntari és ha lehet a Concordiát is. Utóbbi egyre nehezebb feladatnak tűnik. Az áldozat ebben az esetben Temesvár lenne (a Petrolul menthetetlenül ássa saját sírját) – viszont az ACS Poli az elmúlt hetekben viszonylag jól jött ki a számára legfontosabb meccsekből: megverte a Petrolult és kettős emberhátrányban szerzett pontot Chiajnán.

A CFR számára ez a rájátszás minimális mértékben szól a matekezésről. Ami örömteli, hogy a csapat hozzáállásán nem látszik a bajnokság hanyagolása az igazi sikerélménnyel kecsegtető kupa javára. A két téli támadóigazolás eddig a vártnál jobban bevált, a csapat tavaszi góljainak felét ők szerezték, a védelem pedig szinte tökéletesen teljesít az elmúlt hetekben. Azt azért jó lenne tudni, hogy Túlóra Lopes valóban sérült, vagy csak ezzel indokolja Conceicao a teljes Liga 1 legtöbb gólpasszát adó játékosának mellőzését.

A temesvári kiszállás végre pontot tesz a csapat idei leghosszabb idegenbeli sorozatára: a két hét alatt letudott Craiova–Vásárhely–Iaşi–Temesvár túra során mintegy 2440 kilométert voltak úton a fiúk.       

Ilyesféle kezdőkre számítunk

ACS Poli: Strauss – Belu, Torres, Scutaru, D. Popescu – Melinte, Llorente – Hernandez, Pisas, O. Popescu – Elek. Sérült: Rajcomar. Eltiltva: Bărbuţ, Goga.
CFR: Marc – Dani, Goian, A. Mureşan, Camora – Gomelt – Jakolis, Ruiz, Petrucci, Păun – Bud. Sérültek: Guima, Larie, Tiago Lopes. Eltiltva: Vitor Bruno.