play_out_logoElkészült a Liga 1 alsóházi rájátszásának programja, amelyben elég furcsa mérkőzés-sorrend jött össze a Vasutasnak: két kiszállással kezd a csapat, április utolsó két hetében pedig az ASA elleni kupavisszavágót (április 20.) is beszámítva sorozatban négyszer játszik hazai pályán.

Úgy tűnik, a program összeállításakor két dologra egyáltalán nem gondoltak a Ligánál. Elsősorban arra, hogy a CFR bejuthat a május 14-i kupadöntőbe, mert arra hétvégére is esik bajnoki meccs. Másodszor pedig az nem fordult meg a fejükben, hogy akár alsóházi csapatok is adhatnak játékost az Európa-bajnokságra (nekem most a craiovai Vătăjelu és a Chiajna ukránja, Milevszkij ugrik be), akiket három héttel a torna előtt el kell engedni a válogatottakhoz. Ez május 20-át jelenti, és akkor még három forduló hátravan – plusz a június 18-i osztályozó a 12. helyezett számára.

1. forduló (március 5.): CSMS Iaşi–CFR
2. forduló (március 12.): Temesvári ACS Poli–CF
3. forduló (március 19.): CFR–Petrolul Ploieşti
4. forduló (március 30.): FC Voluntari–CFR
5. forduló (április 2.): CFR–Concordia Chiajna
6. forduló (április 9.): CSU Craiova–CFR
7. forduló (április 16.): CFR–FC Botoşani
8. forduló (április 23.): CFR–CSMS Iaşi
9. forduló (április 30.): CFR–Temesvári ACS Poli
10. forduló (május 7.): Petrolul Ploieşti–CFR
11. forduló (május 15.): CFR–FC Voluntari
12. forduló (május 21.): Concordia Chiajna–CFR
13. forduló (május 25.): CFR–CSU Craiova
14. forduló (május 29.): FC Botoşani–CFR

A rájátszást amúgy Iaşi 19, Craiova 16, a CFR 16 vagy 14 (a 4 pontos büntetés egyelőre fellebbezés alatt áll), Botoşani 13, Temesvár 13, Voluntari 12, Chiajna 9, a Petrolul pedig 4 ponttal kezdi meg. Maradjunk annyiban, a csapat keretét és pillanatnyi formáját elnézve a cél egyértelműen a 7. hely megszerzése kell legyen.

alapstatAz alapszakasz számomra legérdekesebb statisztikája, hogy a CFR valamennyi ellenfelével szemben szerzett pontot, de a maximális hatot csak Temesvár ellen sikerült begyűjteni. A Dinamo, a Steaua, az ASA és Voluntari ellen 4-4, a  Petrolul, Botoşani és Craiova ellen 3-3, az Astrával 2, a Viitorul, a Pandurii, Chiajna és Iaşi ellen pedig 1-1 jött össze.