cfr_asa_nouvier_gol

Iszonyúan logikátlan csapat ebben a szezonban a Vasutas, soha nem tudhatjuk, éppen melyik arcát fogja mutatni. Most például éppen a szinte legjobbat, amelyet november másodika óta nem láttunk, de az ASA-t éppolyan tudatos és türelmes focival verte a csapat, mint akkor a juhokat.

Conceicao megtartotta a szokásos 1-4-1-4-1-es felállást, de azzal már alaposan meglepett, hogy Gomelt helyett nem Petrucci, hanem Filipe lett a romboló. Vásárhely pedig egy nagyon merev 1-4-4-2-vel jött, amelyben négy belső középpályás került egyszerre pályára, szélsőjük viszont egy sem volt. Grigoraş a rettenetesen elhízott Mutuval próbált kontrafocit játszani, ezt viszont Larie okos helyezkedése többnyire könnyedén megakadályozta. A nagyon passzív Vásárhely (a 80. percig csak együtt 74 éves Ndoye és Mutu lőtt tőlük kapura) játékán nem lehetett érezni, hogy az életéért harcoló csapatról lenne szó, nagyon úgy tűnt, jó nekik a 0-0.

cfr_asa_cristian

A CFR ezért végig kezében tartotta a kezdeményezést, de az első félidőben Păun óriási kerékkötő volt, Cristian pedig hiába mozgott sokat keresztbe, végig jól figyelt rá a védelem. Így aztán a csapat főleg Petrucci átlövéseire épített, azok pedig irtó pontatlanok voltak. Szünet után viszont a szélsők megcserélése bejött Conceicaónak, de az igazi fölényhez Tiago Lopes aktivizálódása kellett, az ő beadásaival sikerült rendszeresen a kapu elé juttatni a labdát. Nouvier pedig tökéletes csere volt, okosan bevágta a rövid sarokba az elé pattanó labdát – ráadásul az előny birtokában is sokkal jobban megbecsülte a labdát a csapat, mint az Astra ellen. Az ASA a végjátékban csak a felívelt szabadrúgásokból tudott nyomást gyakorolni, de Buş lövésén kívül nem tudtak helyzetet összehozni.

cfr_asa_juancarlos_gabimuresan1

Összeségében jó meccs volt abból a szempontból, hogy a csapat tudatosan és fokozatosan őrölte fel a Liga 1 messze legidősebb csapatát: hét 30 feletti játékos kezdett az ASA-nál, a 25 éves Matei volt a legfiatalabbjuk, ennél öten is fiatalabbak voltak a KVSC pályára lépő focistái közül – a gólt a 20 esztendős Nouvier lőtte. Az vásárhelyeik életkora persze megszabta a meccs ritmusát, de amikor Conceicao rájött, hogy érdemes bátrabban feltolni a szélsővédőket, mert Gorobsov és Voiculeţ nem igazán tud ellenük védekezni, a csapat fokozni tudta a nyomást, és ezzel el is dőlt a meccs.   

cfr_asa_petrucci_gabimuresan

Így játszotok ti

Marc 7 Sokáig semmi dolga nem volt, de a második félidőben kétszer is nagy védéssel mentette meg a csapatot.
Tiago Lopes 7 Szünet utáni felfutásai hozták meg a ritmusváltást.
Larie 7 Ismét a csapat leghasznosabb védője volt, Mutu nem sok vizet zavart mellette.
kicsi_sargalap A. Mureşan 5 Néha felelőtlenül kilépett a védőfalból, de egysz er sem lett belőle baj.
Camora 6 Mivel az ellenfélnek nem volt szélsőjátéka, meglepően sokszor tévedt be középre is a felfutásainál.
kicsi_sargalap kicsi_le Filipe 5 Ismét rizikós cselekbe bonyolódott a saját térfelén.
kicsi_fel A 91. perctől Goian. Kellett a fejjátéka a hosszabbítást végigívelgető ASA ellen.
kicsi_sargalap kicsi_le Păun 4 Felesleges cselek, felesleges műesések.
kicsi_fel kicsi_gol A 66. perctől Nouvier 7. Kegyetlenül beverte egyetlen helyzetét.
Petrucci 5 A csapat lövéseinek felét ő eresztette el, de négyből négy mellé-fölé ment.
Juan Carlos 6 Az összjátékban volt hasznos, lövésig csupán a legvégén jutott el egyszer.
kicsi_sargalap Vitor Bruno 6 Gyorsabb már soha nem lesz, de a passzai rendre jó helyre mentek.
kicsi_le Cristian 6 A csapatért játszott, még szinte tökéletes helyzetben is passzolni próbált.
kicsi_fel A 84. perctől Bud. Látszik, hogy még nem érzi az új társakat.

Fotók: Riti József Attila