asa_cfr_beleck1Normális esetben a vasárnap este kéz a kézben sétálhatott volna a rájátszásba a Liga 1 két erdélyi csapat. Szerencsésen normális esetben már mindkettőnek rég meglenne a rájátszás, csak a továbbvitt pontok miatt lenne fontos a meccs. De mivel a román fociban normális esetek csak elvétve fordul elő, a CFR és az ASA számára most az a kérdés: magával-e Kolozsvár Vásárhelyt is az alsóházba?

Az első tavaszi forduló tapasztalatai alapján ugyanis a szövetség és az ellenfelek szívesebben látnák Iaşi-t a hatodik befutó helyen. A Viitorul tálcán kínálta fel nekik a pontokat, miközben a Pandurii egy óriási kamu-tizenegyessel nyert Vásárhelyen – szegény Hora belesérült, akkorát rúgott Stăncioiuba.

A CFR meg közben megmutatta, hogy tud focizni, ha akar. De mivel Conceicao előnyben sosem akar, elúszott két pont az Astra ellen már zsebben levő háromból. A tanulság: nem jó, ha túl hamar vezetést szerez a csapat, mert abból csak védekezés lesz. Giurgiuban három embernek is kigyűltek a sárgalapjai, Dani és Gomelt nem fog hiányozni, Jakolis sebessége viszont nagyon. De a leginkább arra leszünk kíváncsiak, hogy János Károly barátunk képes-e sorozatosan is olyan jól fociizni, mint az első meccsén?

Hiányzója az ASA-nak is lesz bőven, főleg a védősor két szélén, bár azt nagyon nem tudjuk elképzelni, hogy Vitor Bruno bárkit is képes lenne lefutni. Az biztos, az ő meccseiken esik a második legkevesebb gól (46, ami alatt csak a Iaşi 43-ja van), és Mutuból egyelőre csak annyi hasznuk van, hogy elveszi a szabadrúgásokat Gabi Mureşan elöl. Régi ismerős szokás szerint bőven lesz náluk, bár Grigoraş mesternek már valamivel kevesebb ex-fellegvári focistája maradt, mint elődeinek.       

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureşan, Camora – Petrucci – Vitor Bruno, Juan Carlos, Filipe, Păun – Cristian. Eltiltva: Dani, Gomelt, Jakolis. Sérült: Guima.
ASA: Stăncioiu – G. Matei, Balaur, M. Constantin, Brandan – G. Mureşan, Gorobsov – L. Buş, Voiculeţ, Mutu – Ţucudean. Eltiltva: R. Costa. Sérültek: Velayos, Balics, Jazvic, Manga.