cfr_temesvar_cristianNagyon szüksége van már a csapatnak egy moráljavító sikerélményre, ilyen szempontból semmiképpen nem jött jól, hogy a lausanne-i Sportdöntőbíróság csak tárgyalta szerdán a hat pont ügyét, de ítéletet egyelőre nem hirdetett. A sebeket nyalogatni azonban most nincs idő, péntek este egy olyan stadionban játszik a Vasutas, ahol még sosem tudott győzni.

Az ACS Poli akár ideális ellenfél is lehetne az ötmeccses nyeretlenség megszakításhoz, hiszen játékerőben is elmarad az utóbbi hetekben szembejött csapatoktól (Astra, ASA, Craiova, Dinamo, Viitorul), ugyanúgy a 10. fordulóban győzött utoljára és az edzőváltás lendülete is kifulladóban van náluk. Alexa sem volt egy kifinomult angol gentleman, de Florin Marin a munkás-paraszt futball utolsó képviselője a Liga 1-ben, a halagiani “tüzet rájuk!” stílus dinozaurusza, akitől taktikai ínyencségek helyett sok futást és kemény ütközéseket várhatunk.

Ebben pedig a KVSC sem szokott rosszul teljesíteni, a darálós meccsek idén bejöttek a csapatnak. A kérdés igazából az, hogy le tud-e végre hozni a védelem súlyos egyéni hibák nélkül egy meccset? Mert a támadók jól-rosszul, de hoznak minimum egy gólt, szóval a nagyobb hátul vannak. Jó lenne ismét Marcot látni a kapuban és Goiant a hátvédsorban, a széleken viszont a sárgalapok miatt erre a meccsre nincs túl sok opciója Dican Ferinek. Legfeljebb ismét feltolja a középpályára Tiago Lopest.      

Ilyesféle kezdőkre számítunk

ACS Poli: Kirchstein – Iordache, Belu, Melinte, D. Popescu – Szarmov, Llorente – Bărbuţ, Hernandez, Goga – Elek. Etiltva: Luchin. Sérültek: Scutaru, Doman, Popovici, Poparadu, Henrique, Zicu.
CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Nouvier, Petrucci, Gomelt, Păun – Cristian, Beleck. Eltiltva: Jakolis, Vitor Bruno. Sérültek: Guima, Roşu.
Játékvezető: Dragoş Istrate. Asszisztensek: Mircea Obuleţ és Mircea Grigoriu (mind Bukarest).