cfr_viitorul_paunMegcsúsztunk egy kicsikét a hétfő esti mérkőzés beharangozójával, de a hétvége nagyrészét az erdélyi magyar sportélet utánpótlásának istápolásával töltöttem, posztírásra csak este maradt időm. De most legalább végre ráébredhetünkk, Tisztelt Asztaltársak, hogy október középén már a visszavágókat kezdjük el a Liga 1-ben, hát ilyen ez a rájátszásos rendszer.

Hagiékkel sokat fogunk találkozni mostanában, hiszen alig több mint egy hét múlva jön a kuapmeccs is a Viitorul második csapatával. De most mindenképpen jó lenne elverni az első sort is, hiszen már négy meccses a csapat nyeretlenségi szériája, és nem lenne jó elszakadni az élmezőnytől. Craiova és Vásárhely eddig veresége jól jött ebben a  fordulóban, de az előrelépéshez a saját pontok is kellenek.

A Viitorul előkelő helyezése pedig elsősorban a hazai pályának köszönhető, ha már csináltak végre maguknak: Ovidiuból csak a KVSC és a Dinamo vitt haza pontot, utóbbi öt meccsüket viszont megnyerték. Idegenben viszont csak hatból egyszer győztek, és a craiovai siker óta is eltelt már több mint két hónap. Végül pedig egy nem elhanyagolható szepmpont: szerdán az UEFA Youth League-ben játszik visszavágót az FK Minszkkel a Viitorul, úgyhogy az ott érdekelt fiatalokat (R. Marin, Nedelcu, Casap) biztos aligha hozzák el a Fellegvárra. Az viszont érdekes, hogy Hagi saját 17 éves fiát egyelőre csak a felnőttek között játszatja, bár az UEFA-nál is be van nevezve.

A CFR kapcsán a Ligakupa-kiesés után jelent meg először a médiában Dican Feri leváltása, de a témát, elsősorban a felmerült utódjelöltek (Selymes, Stoican) miatt, teljesen komolytalannak érezzük. Nem hiszem, hogy amíg tart az összehúzott nadrágszíj politikája, addig kívülről hozott edzőkre költene a klub, főleg olyanokra, akiket eddig minden munkahelyülről két-három hónap után kirúgtak.

viitorul_cfr2

Az persze biztos, hogy jó lenne kiktatni a csapat játékából a hullámzást, elsősorban a védelem hibázik idén nagyon sokat, Larie és Camora formája fényévekre van a tavalyitól. A média már beharangozta Andrei Mureşant középső védőként, de Feri ennél azért konzervatívabb edző – főleg hogy most Túlóra Lopest is nélkülöznie kell. Mivel a rájátszásért folyó csatában a legtöbb közvetlen riválissal itthon játszik az alapszakasz második felében a csapat, ezek behúzása gyakorlatilag el is döntheti a dolgot. Hétből hétre persze ne számítsunk, ennyire csak KEG szokott ennyire elvakultan optmista lenni, de mondjuk egy 5-2-0-ás mérleg, 17 pont mellett idegenből csak 6-7 kellene a play-offhoz.         

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Dani, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Nouvier – Cristian, Beleck. Sérültek: Guima, Roşu, Păun. Eltiltva: Tiago Lopes.
Viitorul: Râmniceanu – Benzar, Hodorogea, Mitrea, Boli – Nicoliţă, Filip, Achim – Hagi, Tănase, Aganovic. Sérült: Ţâru.   
Játékvezető: Ovidiu Haţegan (Arad). Partjelzők: Sebastian Gheorghe (Suceava), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).