teve1A blog több mint négy éves történetében még nem volt olyan tétmérkőzés, amelyet egyikünk sem látott. Legtöbbször ott voltunk a stadionban, de ha nem, hát megnéztük a tévében. Most viszont egyik szerzőnk idejébe se fér bele egy baloteşti-i kiruccanás, a tévéket pedig úgy tűnik, nem érdekli KVSC kupaszereplése.

Mondhatjuk persze, hogy szerencsések voltunk az előző 179 meccsel, de a dolog akkor is bosszantó. Hogy a közvetítési jogokkal rendelkező mindhárom társaság lecsapott a juhok fellépésére az Arénában, az érthető, de hogy az elméletileg üzleti rivális Digi és Dolce miért ugyanazt a 6-6 meccset adja, az már érthetetlen. A kínálatukból a legtöbb választás (Vâlcea–ACS Poli, UTA–Pandurii, Tatrang–Petrolul, Bákó–Craiova) amúgy védhető, a Berceni–Iaşi viszont egyáltalán nem – miközben sem a CFR, sem az ASA, sem az Astra nem kerül képernyőre a topcsapatok közül.

Hogy miről maradunk le, azt egyelőre nem sejtjük, fogalmunk sincs ugyanis, kikkel akarja megvívni Dican Feri ezt a csatát. Miriuţă Laci távozása miatt ugyanis felértékelődött a pénteki vásárhelyi bajnoki meccs, akár Bergodi, akár más valaki veszi is át ASA-t, sok ideje nem lesz felkészülni, hiszen kedden nekik is van egy kupameccsük Pojorâtán. És mivel az ASA II is versenyben van még, a kerettel sem tudnak nagyon sakkozni.

Ferinek viszont úgy kellene pihentetnie néhány a szezon eleje óta szinte folyamatosan pályán levő játékost, hogy közben a biztos továbbjutás se kerüljön veszélybe. Logikus lenne egy Mincă – Coelho, Tânc, Goian, R. Pop – Filipe, Veres –, Partipilo, Negruţ, Nouvier – Carter  tizenegy pályára küldése, de egyben rizikós is. A legészszerűbb az eddig mind a 12 meccset végigjátszó Larie és Petrucci kimaradása lenne, csakhát éppen ők azok, akik a legtöbb biztonságot sugározzák a pályán. Ha pedig a mostanában megszokott kétcenteres játékhoz is rgaszkodik az edző (és miért ne tenné egy alacsonyabb osztályú, várhatóan a védekezésre koncentráló ellenféllel szemben?), akkor bizony a Cristian–Beleck duót is be kell vetnie, mert tartalékokból pont ezen a poszton nagy a hiány.

Az összeállítást ezek után megtippelni se merjük, csak várjuk a híreket Baloteşti-ről. Ha pedig valakinek holnap délután éppen arra volna dolga a Tisztelt Asztaltársak közül, várjuk az élménybeszámolóját.