cfr_astra1A harmadik az első ellen, a hazai pályán tökéletes csapat az idegenben hibátlan ellen, mi ez, ha nem rangadó? A Fellegváron eddig csak alsóházi csapatokat páholt el ebben a szezonban a Vasutas, az Astrát viszont akár le is válthatja a táblázat élén. Jó, tudom, mínusz 6 pont, de néha engem is elragad KEG cimbora elvetemült optimizmusa.

Most simán el lehet kapni őket – mondta az elvetemült optimizmus jogos tulajdonosa, amikor kiderült, hogy a giurgiui társaság erősen hiányosan jön szombaton Kolozsvárra. Budescu egészségi állapotával kapcsolatban ugyan erősen titkolóznak, de a Pandurii elleni otthoni 1-2 jól megmutatta, mennyit is jelent az Astrának az első számú gólfelelős hiánya. Emellett a hátvédsor fele eltiltott, Teixiera már hetek óta sérült, szóval minden csapatrészben imporivizálnia kell Şumudicának.      

Nálunk viszont újra játszhat Camora, szóval Dican Feri igazából egyetlen poszton kell agyalnia: ki legyen a második ember a középpálya közepén? Gomeltet egy meccs után még nem tudjuk hova tenni, Voiculeţ pedig mintha inkább aféle joker lenne tartalékok között, akit rendre a helyzet függvényében kerül pályára, szinte mindig más feladatkörrel. A meccs kérdése, hogy kinél lesz a kezdeményezés, hiszen az Astra pályától és ellenféltől függően szereti birtokolni a labdát, míg az inkább reaktív csapatnak számító KVSC pont akkor vett elő egy hasonló stílust, amikor a legkevésbé sem számítottunk rá.    

cfr_astra_camoraA hat éve zajló CFR–Astra csaták mérlege eddig nekünk kedvez (6 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, 17-12-es gólarány), a hét fellegvári meccsből csak egyet tudtak megnyerni a vendégek. Nagyon érdekes a gólszerzők óriási szórása: 15 Vasutas-játékos talált már be ellenük, kétszer csak Tadé és Maah. A védők feltűnően eredményesek az Astra-meccseken: Piccolo és Larie is szerzett már ellenük győztes gólt, de még Nuno Diogo is fejelt egyet nekik! 🙂 

Ilyesféle kezdőkre számítunk

CFR: Marc – Tiago Lopes, Larie, Goian, Camora – Jakolis, Petrucci, Gomelt, Păun – Cristian, Beleck. Sérültek: Roşu, Guima, Mincă, A. Mureşan.
Astra: Lung jr. – Quieros, Găman, Ricardo Alves, Stan – Dandea – Enache, Boldrin, Gouriye, De Amorim – Alibec. Eltiltva: Junior Morais, Geraldo Alves. Sérültek: Teixeira, Budescu.