dican1Az ideiglenes beugrókat is beszámítva, közel 14 év alatt húsz trénert fogyasztott már el eddig Pászkány Árpád a CFR-nél. A fene se gondolta volna, hogy az örök másodedzőnek elkönyvelt Dican Feri eredményessége alapján máris a Top6-ban van, a meccsek számát tekintve pedig az ősz végére kapaszkodhat fel az élmezőnybe. Lehet szavazni is, hogy ki volt a Vasutas legjobb edzője.

A Dinamo elleni volt 27. mérkőzés, amelyen Dican volt a KVSC vezetőedzője, ezzel éppen most előzte meg Bergodit és Jorge Costát is, a téli szünetre pedig már a Mandorlini–Conceicao–Miriuţă trió elé is kerülhet. Ha végigviszi úgy a szezont, hogy valamelyik kupában megy még legalább egy kört, már csak Andone marad előtte. 

marius_bretanAmi még meglepőbb, hogy egyelőre eredményességben is veri a jóval nagyobb nevű elődöket, a hosszabb távon is a Fellegváron dolgozó trénerek közül csak Andone és Bergodi volt jobb nála. Marius Bretan (fotó) hibátlan mérlegét persze lehetetlen überelni, de tegyük hozzá, hogy az a C osztályban jött össze a betegsége miatt az edzői pályától is visszavonuló klubikonnak. (A fiatalabbak kedvéért: 1969 és 1976 között Bretan 199 első osztályú meccsen játszott a csapatban, nála többször csak egy bizonyos Cadú…) Adrian Cocára pedig már alig emlékszünk, a bajszos gyéresi catennacio-gurut négy veretlen meccs után menesztette 2004 márciusában Pászkány, mert éppen elérhetővé vált a korszak feljutás-specialistájának tartott Aurel Şunda.

edzok1A 21 fős listáról Bretan csak a C osztályban, Octavian Albu és Coca pedig a B-ben irányította a csapatot, míg George Ciorcerinek a harmad- és másodosztály mellett elsőligás csapatok (Sportul, Brassó, FC Naţional) elleni kupameccsek is jutottak. Neki van a legtöbb meccse a Román Kupában (7) – ezt Feri egy elődöntővel egyenlítené ki és egy fináléval előzné meg. A Liga 1-ben és az európai kupákban egyaránt Andone a listavezető, 61, illetve 9 mérkőzéssel.    

andone_szuperkupaAndo a legeredményesebb is az élvonalban dolgozó CFR-edzők közül, míg a szintén kétszer lehetőséget kapó  Trică a legellentmondásosabb: 2013 tavaszán 1,54 pontot hozott meccsenként, két évvel később viszont meccset sem nyert és félpontos átlagot ért el. Ennél már csak az egyetlen meccsét Déván elvesztő Albu rosszabb.