cfr_iasi_jazvicKemény sorozatot kezd el péntek este a Vasutas, két hét alatt jön a következő négy bajnoki mérkőzés, amelyből hármat idegenben (Iaşi, Târgu jiu, Chiajna) játszik majd a csapat. Kezdésnek itt van egyik kedvenc ellenfelünk, amelytől már hét éve és nyolc meccse nem kapott ki a CFR, és amely az új szezonra is átmentette tavaszi formáját: vagy egygólos meccsen nyer vagy hárommal kikap.

A Liga 1 jelenlegi „legolaszabb” csapata a CSMS, nem véletlenül Nicolo Napoli az edzőjük. Ha ők lövik az elsőt, szinte mindig kibekkelik a győzelmet, ha viszont hátrányban kerülnek, nagyon ritkán szereznek pontot. Meg kell állítani a szélsőiket, a pontrúgásoknál odafigyelni Golubovics és Mihalache fejjátékára, és akkor nagy baj nem lehet.

A KVSC eddig „idegenben döntetlen, itthon győzelem” sorminta szerint halad, és a pontlevonástól eltekintve ugyanúgy áll, mint az élen álló trió. Dican Feri szerint egyelőre csak 4×100 métert futott le egy maratoni szezonból a csapat – a hasonlat remek, főleg ha ezután is rendszeresen egyenletes játékkal tudja majd bedarálni az ellenfeleket.

Ami a kezdőt illeti, Neluţ Roşu sérülése komolynak tűnik, a héten nem edzett, játszani aligha fog. Ha Dican ragaszkodik az elmúlt két mérkőzés játékrendszeréhez, akkor a nagyon hasonló profilú Voiculeţ kerül a kezdőbe – ha viszont meg akarja lepni valamivel az ellenfelet, akkor jöhet Guima, Negruţ vagy akár Jakolis, utóbbi esetben Păun kerülne be középre. A legradikálisabb húzás Petrucci feltolása lenne a center mögé, és helyére Filipe vagy Veres állna be rombolni, de ehhez túlságosan konzervetív edzőnek érzem Ferit.   

Ilyesféle kezdőkre számítunk

Iaşi: Grahovac – Voicu, Frăsinescu, Mihalache, Ţigănaşu – V. Gheorghe, Mitics – Nuno Viveiros, Grigorie, Bőle – Golubovics.
CFR: Mincă – Dani, Larie, Tânc, Camora – Tiago Lopes, A. Mureşan, Petrucci, Păun – Voiculeţ – Beleck. Sérült: Roşu.