cfr_otelulHét fordulón át tartott a szezon nyomás és komoly eredménykényszer nélküli nyugodt, békés időszaka a KVSC életében. Azzal ugyanis, hogy a csapat egy hét alatt elpáholt két bajnokjelöltet, immár nemcsak egy európai kupahelyért jelentkezett be, hanem – maradjunk szerények és realisták 😀 – minimum a dobogóra.

Innen kezdve azonban tartani kell a lépést a nyájjal, és őrizni/növelni a pontelőnyt az Astra–Petrolul párossal szemben. Így aztán, a program ismeretében is, minden hátralevő őszi meccsen csak a győzelem elfogadható eredmény. Ideális esetben mind a tíz hátralevő ellenfél verhető, de a magam részéről nyolc sikerrel már maximálisan elégedett lennék. Gondoljunk csak bele, Laci és a vezetés is 30 pontot tervezett a bajnokság első felében, ebből 16 már megvan.

Az első erőpróba Galacon lesz, ahol egyrészt hagyományosan jól megy a CFR-nek, másrészt idén nagyon vacak csapatot raktak össze az Oţelulnál. A héten Michael Weiss edző is repült, új tréner míg nincs, a másodedző Daniel Florea meccsel szombaton. Az átigazolási időszak hajrájában ugyan nagyon aktívak voltak, de a hat új szerzeményből legfeljebb az U edzőváltásának áldozatul esett Jula van játékra kész állapotban. A 14 év légióskodás után hazatérő Cernat persze óriási fogás, de még 2-3 hét, amíg pályára is lép.

Gondjai azonban Lacinak is vannak, a legfőbb az, hogy kivel pótolja az egész őszre kieső Deacot? Hasonló profilú játékos nincs a keretben, így aztán ha szerkezeti váltás nem is lesz, a stílus módosulhat. Opció persze van bőven, az összeszokottság alapján Costea kaphatja vissza a balszélt, de jöhet végre a kezdőbe Ivanovszki is, akár szélsőként, akár árnyékékként – utóbbi esetben Tadé megy ki a vonal mellé. Jakolis helye ezek után biztosnak tűnik, bár Csanturia miatt lesz konkurenciája is. Kérdés, hogy Doré és Petrucci mikor kap először lehetőséget, a magam részről a szerdai kupameccsre tippelek.

Amit ki lehet használni, az a galaciak keménykedése: hét meccsen hét piros lapot szedtek eddig össze, ezzel toronymagas listavezetők a Liga 1-ben, a második a Viitorul néggyel. Ha most is becsúszik nekik egy, megint hallgathatjuk egy hétig, hogy a CFR a bírók csapata…

Ilyesféle kezdőkre számítunk:

Oţelul: Plopeanu – Cojoc, Sipovics, Miron, Murgoci – Karlik, Milea – Tudorie, Cristea, Cucu – Jula. Sérültek: S. Ilie, Zaharia. Eltiltva: Ciftci.
CFR: Felgueiras – Szusics, Larie, Rada, Camora – Muniru, Monroy – Jakolis, Ivanovszki, Tadé – Guima. Sérültek: Negruţ, Deac.