axintele_csapatMiközben jónéhány élvonalbeli együttes szomszéd falut fogott ki a Román Kupa 6. fordulójában (Câmpina–Dinamo, Berceni–Steaua, Năvodari–Viitorul, Brăila–Galac, Bákó–Ceahlăul), a Vasutas utazhat 520 kilométert Ialomiţa megyébe, egy 1881 lakosú faluba, hogy összemérje tudását egy alig négy éve létező csapattal.

A felszerelésében a Celticet majmoló Viitorul Axintele jelenleg harmadik szezonját futja a Liga 3-ban, három forduló után 7 ponttal harmadik a II. csoportban a Bukaresti Juventus és a Dunărea Călăraşi mögött, de mindenáron fel akar jutni a másodosztályba. Ez 2013-ban már sikerült is neki a pályán elért eredmények alapján, de akkor a szövetség 9 pontot levont tőlük, mert nem neveztek be megfelelő számú csapatot a korosztályos bajnokságokba. Mit tesz Isten, pont 9 ponttal előzték meg a valamivel ismertebb Gloria Buzăut… A román futballba viszont gyorsan beletanult a fiatal klub, mert a nemzetközi Sportdöntőbíróságig is elmentek pereskedni, sikertelenül.   

Játékosaik közül korábban senkiről sem hallottunk, a legkomolyabb futballmúlttal a Petrolul ificsapatától kölcsönkapott 19 éves Adrian Ilie rendelkezik, aki egyszeres korosztályos válogatott. Aztán hogy a jövő héten kedden, szerdán vagy csütörtökön lesz-e a meccs, majd a Pro TV eldönti.  

Ezen a pályán lesz a meccs, ha a tévések is úgy akarják

Ezen a pályán lesz a meccs, ha a tévések is úgy akarják

Viitorul Axintele

Alapítva: 2010
Színei: zöld-fehér
Legjobb eredmény: 2. hely a Liga 3, II. csoportban (2013)
Edző: Ion Nica
Kapusok: Răduţă, Dănciulescu, I. Sava
Hátvédek: Cioceanu, Bogorodiţă, Pavelescu, Matei, Oprişan, Mihociu, A. Sava, Cristil
Középpályások: Luca, Petcu, Dumitrache, Tudose, Marele, Cană, Frangu, Gheorghe, Croitoru
Csatárok: Enciu, Badea, Ciochină, Ilie