dore1Csak kapkodjuk a fejünket az utolsó átigazolási nap géppuska-tempója láttán, a KVSC ugyanis 24 óra alatt három új játékost igazolt. A legfrissebb fogást ráadásul ismerjük is, hiszen Férébory Doré egy éve még ellenünk talált be a Petrolul csatáraként, most meg a Botev Plovdivtól kölcsönöztük ki a kongói centert.

Ha az ember csak a klubhonlapról informálódna, akkor erősen elcsodálkozik: most akkor mégiscsak van pénz a klubnál egymillió euróra becsült focistákra. Aztán alaposabban utánanéz néz a dolgoknak, és látja, hogy Doré barátunk csak kölcsönbe jön a bolgároktól, akik az elmúlt egy évben szinte csak a Liga 1-ből igazoltak, de nyárra kiürült a bankszámlájuk, és elkezdték leépíteni a csapatukat. Így került Luchin a juhnyájhoz, Hamza a Ludogorechez, Curtean pedig éppenséggel klubnélküli lett.

Egy biztos, a Vasutas idén ráment a toronycenterekre, Guimához hasonlóan ugyanis Doré is 194 centi magas, de kellően mozgékony támadó. A francia futball afrikai terméke a srác, erre az iskolára mostanában eléggé rászálltak a román klubok. Egy biztos, csatárhiányra többet nem panaszkodhat Laci – érdekes lesz látni, hogyan oszlik majd meg a játékidő a Guima, Doré, Tadé, Ivanovszki négyes között. A CFR játékrendszere alapján ugyanis általában ketten lesznek pályán közülük, bár szélsőséges esetben elképzelhető, hogy mind egyszerre szerepeljenek, hiszen Tadét és Ivanovszkit már láttuk a széleken futkorászni.    

4.FOTBAL:FC PETROLUL PLOIESTI-CFR 1907 CLUJ NAPOCA 2-2,LIGA 1 (30.09.2013)Férébory Doré

Született: 1989 január 21., Brazzaville
Állampolgárság: kongói
Poszt: csatár
2009-ig AS Kondzo
2009–2013 SCO Angers 118 meccs / 14 gól
2013 Petrolul Ploieşti 21 / 6
2014 Botev Plovdiv 17 / 7
Válogatottság: Kongó 11 / 2