cfr_steaua_negrut_arlauskisNem tudom mi a fene kell még ahhoz, hogy a klub megszabaduljon ettől a borzalmas a Steaua-komplexusától. Két egyéni hibán elment ez a meccs is, pedig a csapat többsége megint kiköpte a tüdejét emberhátrányban, egy sokáig rettenetesen passzív ellenféllel szemben.

Ha van egy játékelem, amiben egyértelműen jobbak voltak a bakák, az az összeszokottságukból fakadó gördülékeny passzjáték, az első félidő jó részében el tudták dugni a labdát a CFR elől. Ehhez persze kellett a korai vezető gól is, amely főként Szusics lelkén szárad, aki egyértelműen alulmaradt a Tănase elleni párharcokban. A Steaua alapfelállásban négy ember tartott a KVSC védekező középpályásai mögött, ezzel pedig megakadályozta, hogy a kolozsvári szélsővédők felfussanak a támadásokkal.

A CFR támadójátéka ezért sokáig kizárólag Tadé és Deac megindulásaiból állt, mert Negruţ mindig lepattant a védőkről, Jazvicsot pedig a társak nem vették be a játékba. Laci gyorsan le is kapta a horvátot, a szintén felesleges Christiant pedig szünetben cserélte le – mintegy beismerve ezzel, hogy a régi gárda maradéka egyelőre leválthatatlan.

Az első félidő utolsó öt perce Negruţról szólt, aki előbb kihagyta az addigi legnagyobb helyzetet, majd buzgóságában elgázolta a kapust, így négy napon belül másodszor maradt már szünet előtt emberhátrányban a csapat. Hogy mennyire a rombolásról szólt addig is a CFR játéka, azt a szabálytalanságok száma (13-5) is jól mutatja.

Fotók: Riti József Attila

Fotók: Riti József Attila

A második félidőben a Steaua megpróbálta széthúzni a pályát, és nagy területen kényelmesen tartani a labdát. Laci válasza a szélsők megcserélése volt, a Camora-Deac balszárny pedig az utolsó fél órában le tudta rohanni az ellenfelet, miközben a jobb oldalon Costea is nyomás alatt tartotta Latovlevici-et. Második hullám azonban nem volt a csapatban, így a védelem által kivágott labdákat mindig a bukarestiek szerezték meg. Ebben az időszakban (60-70. perc) voltak a CFR legnagyobb helyzetei, Costea blokkolt lövése, Tadé túl késői becsúszása és Costea túlbonyolított kiugrása.

A végén aztán kockáztatott Laci, a Monroy-Ivanovszki cserével végképp kettészakadt a csapat, de a Steaua kontráinál Márió védeni tudott. A CFR pedig elvitte ugyan a támadóharmadba a labdát, de akárcsak a Minszk ellen, most is kiütközött a létszámhátrány. Egy higgadtabb csapat el tudta volna kapni most a bakákat.
cfr_steaua_tade_varela

Így játszotok ti

kicsi_sargalap Felgueiras 6 A gólnál pofátlanul átejtették, igazán nagyokat csak a legvégén kellett védjen.
kicsi_sargalap Szusics 4 Az első félidőben kétszer is beengedte az alapvonalon Tănasét, az elsőből lett gól.
kicsi_sargalap Larie 6 Hátvédnek jó volt, de mikor a végén előrement, nem tudott segíteni.
Rada 6 Jól légelhárított, de a szabadrúgását nagyon fölé lőtte.
kicsi_sargalap Camora 7 Kivette a játékból Popát, az utolsó félórában pedig felpörgette a támadójátékot is.
kicsi_le Monroy 5 Próbált irányítani, de rendre belebonyolódott.
kicsi_fel A 76. perctől Ivanovszki. Főleg középről balra kimozogva próbált zavart kelteni, mérsékelt sikerrel.
kicsi_le Christian 4 Állandóan légüres térben mozgott a védők és a támadók között.
kicsi_fel Félidőben Muniru 5. Egyedül biztosított a letámadó négyes mögött. A labdaszerzések után viszont szokása szerint túl sokat kockáztatott.
kicsi_sargalap Deac 6 Képtelen elfáradni, megint mind a két szélen lerobotolt egy-egy félidőt.
kicsi_poroslap Negruţ 4 Előbb a párharcait vesztette el, majd a fejét.
kicsi_le Jazvic. Hogy a fenébe értékeljünk egy játékost akinek a többiek nem hajlandóak passzolni?
kicsi_fel A 20. perctől Costea 5. Igazából csak a második félidőben lendült játékba, de a legnagyobb helyzetekben mind benne volt. Kár, hogy elkapkodta a lövéseit.
Tadé 6. Mikor fel tudott gyorsulni, több ember kellett a megállításához. A fejpárbajait szinte mind megnyerte.