varaso_stadionKevesen hittek benne, sokan talán nem is örülnek neki, de úgy néz ki, hogy a következő szezonban az Európa Ligában is elindul a Vasutas. És ez még csak nem is a szerdai szezonzáró mérkőzéstől függ, amelyet a Liga 1 egyik legantipatikusabb csapata, a Săgeata Năvodari ellen játszanak a fiúk.

A Dinamo csődvédelmi kérvénye miatt az UEFA nemet mondott a Piros Pincsik szereplésére, a Vasluinak pedig még hazai licence sincs, így jön képbe harmadik román EL-csapatként a CFR – és még az is mindegy, hogy végül ötödik vagy hatodik lesz. Július 17-én, a második selejtezőkörben kezd majd a csapat (sorsolás június 23-án), és a másfél évvel ezelőtti pazar Bajnokok Ligája-szereplésnek köszönhetően a kvalifikáció minden fázisában kimelt lesz.

A csoportkör elérése minimum 1,3 millió eurót hozna az UEFA-tól, megtolva a pontok után járó összegekkel és a piaci részesedéssel – a 2012/2013-as pénzügyi jelentés alapján 2 és 4 millió között lehet számolni csak egy őszi szerepléssel. Ez pedig, ha nem is hasonlítható a minimum 10 milliós BL-csoportkörhöz, elég komoly bevétel a mai ínséges időkben. Miriuţă Laci ambícióját ismerve, ő biztosan komolyan veszi majd a dolgot, azt pedig csak remélni tudjuk, hogy a klubvezetés is. Elvetemült optimizmusunk azt mondatja velünk, hogy meg sem állunk a varsói döntőig!

Egyelőre azonban le kell zárnunk a szezont, egyetlen pontocska is elég az ötödik helyhez, ami egy ilyen zavaros idény végén tisztességes eredmény. Ráadásul ezzel megszabadítanánk a Liga 1-et egy parvenü, baka-bérenc társaságtól is. Cadú kidőlt a Medgyes ellen, Monroy pedig beszedte a negyedik sárgáját, így védőkből a kispadra már nem nagyon marad senki, de mi rendületlenül bízunk a Maftei–Rada párosban.     

Ilyesféle kezdőkre számítunk:
Săgeata: Băican – Peteleu, Fl. Popa, Tudose, Fonsi – Pană, Johnson – Achim, Vezan, Deletics – Roman. Sérültek: Navarro, L. Munteanu
CFR: Felgueiras – Tiago Lopes, Maftei, Rada, Camora – Djokovic – Deac, Negruţ, Rui Pedro, Costea – Tadé. Eltiltva: Monroy. Sérültek: Csanturia, Cadú.