costea_dinamo1Mindig meg tudja valamivel lepni az embert a KVSC, és ezúttal szerencsére igencsak kellemes módon tette: a Dinamo ellen a szezon legnagyobb különbségű idegenbeli sikerével. Amikor azt hittük, hogy már teljesen leeresztett a pénzére hiába váró zsoldossereg, jött egy okos, higgadt focival kiharcolt győzelem, egy Európa Ligára ácsingozó, de lassacskán CFR-komplexusban szenvedő csapat otthonában. A Ceahlăul-spacialista Tadé után itt a Dinamo-szakértő Costea

Nem tudom, Miriuţă Laci mit mondott péntek este óta a játékosainak, de a csapat egyből nekiesett a Dinamónak. Igaz, a kezdetben nagyon nyíltsisakos meccs első10 percéen a hazaiaknak is volt két nagy helyzetük, de hamar kiderült, hogy óriási különbség van a két védelem között. Míg Cadúék rendre meg tudták állítani a hazaiak középpályán átrohanó, a védősorra a labdát lendületből rávezető csatárait, a Dinamo védői sorra hibázták el hátul a passzokat, amikor letámadták őket a kolozsváriak. Costea szemfülesen ki is használta a legnagyobb bakit, onnan kezdve pedig egyértelműen a CFR irányította a meccset: a szünetig csak szögletekből volt már helyzete a Dinamónak

A második félidőt alapjaiban határozta meg a gyors második gól, onnan kezdve a CFR átállt kedvenc kontrajátékára. Ha nem Ogbu van legelöl, hanem egy intelligensebb center, gyorsan ki lehett volna ütni a Dinamót, így csak az utolsó percben verte be a harmadikat a hét meccs után újra lehetőséget kapó Batin. Addig olykor kissé zavartan, de mindenképpen fegyelmezetten rombolt a csapat, a szélre kényszerítve ki az ellenfél támadásait, a beadásokkal pedig nem volt gondja sem Máriónak, sem a belső védőknek. A labdabirtoklás pedig nem érdekelte a csapatot, az első félidő 37 %-a a szünet után tovább csökkent, de az impotens Dinamo-támadások ellen ez sem jelentet túl nagy veszélyt.   

dinamo_cfr_maftei
Így játszotok ti

Felgueiras 7 A legelején volt a legnagyobb és legfontosabb védése, a többit rutinból megoldotta.
Maftei 6 Extrák nélkül roboltolt, szünet után már csak ritkán ment fel a támadásokkal.
Cadú 7 Higgadtan állta útját a Dinamo lendületből érkező támadóinak.
kicsi_sargalap Rada 6 Minden feléje járó labdát kivágott szögletre vagy taccsra.  
Camora 7 Kivette a játékból Mateit, és még felfutásokra is maradt ereje.
Monroy 5 A középpályán erőtlen volt, az igazán fontos szerelései a kapu előtt voltak.
Djokovic 7 A szokottnál támadóbb szellenben játszott, sokat ment ki a bal oldalra, szélső módjára centerezve adott gólpasszt.
Deac 8 Ismét a csapat motorja volt, az első félidőben gyorsította, a másodikban okosan lassította a játékot.
kicsi_gol kicsi_le Negruţ 8 Letámadásai állandóan megzavarták a bukaresti védőket, szemfüles gólja eldöntötte a meccset.
kicsi_fel A 66. perctől Rui Pedro 6. Inkább keresztbe játszott, mint előre, de a végén adott egy gólpasszt.
kicsi_gol kicsi_le Costea 7 Nem tudták tartani, de öt helyzetéből csak egyet fejelt be.
kicsi_fel A 87. perctől Păun. Újabb perceket kapott a Liga 1-ben.
kicsi_le Ogbu 4 Esett, kelt, forgolódott, de semmi haszna nem volt a játékának.
kicsi_fel kicsi_gol A 75. perctől Batin 7. A kapunak háttal, osztogató centerként is hasznosan szállt be, a végén pedig megadta a kegyelemdöfést.